Publicitat
Política · 17 de Desembre de 2012. 14:00h.

Un secretari de la Mesa va fer de piquet durant una vaga general

David Companyon, d'ICV-EUiA, era llavors un alt càrrec de l'Incasòl

Un secretari de la Mesa va fer de piquet durant una vaga general

Companyon, després de ser escollit secretari de la Mesa

El representant d'ICV-EUiA a la Mesa del Parlament, David Companyon, que ha estat escollit secretari; va actuar en un piquet informatiu durant la vaga general del 29 de setembre del 2010 i va recórrer el barri de Gràcia informant els comerços dels motius de la vaga.

Companyon, que era llavors director de Comunicació i Relacions Externes de l'Incasòl i conseller d'ICV-EUiA al Districte de Gràcia, va participar en un piquet de l'Ateneu Roig. Segons una nota de premsa d'aquest col·lectiu, "ha comptat amb més d'una cinquantena de persones i tot tipus de material d'agitació".

Aquest grup, conjuntament amb un altre, van tancar un dels establiments Caprabo que hi ha al barri de Gràcia. A més, al Mercat de l'Estrella, es va produir una breu discussió amb un petit grup de comerciants que s'oposaven a la vaga general. Entre les consignes que cridaven els vaguistes destacaven “Abaix les persianes, avui fem vaga!” i “Així, així, ni un pas enrere. Contra la reforma, vaga general!”.

L'endemà, e-notícies va aprofitar una roda de premsa del llavors conseller d'Interior, Joan Saura, -que valorava els incidents de la vaga- per preguntar-li: "és normal que un alt càrrec d'ICV amb un sou de 80.000 euros faci de piquet?" La resposta del exlíder d'ICV va ser que "em sembla correcte que faci de piquet independentment del sou que guanyi".

Per la seva part, el Grup Municipal de Convergència i Unió de Gràcia va presentar una moció per demanar el cessament immediat del conseller municipal David Companyon per "incompliment de les seves més elementals funcions públiques, i per la seva participació en piquets que coaccionaven i impedien el compliment del dret a treballar".

En un comunicat, van qualificar els fets de "greus" perquè "lluny de portar a terme la seva funció de garantir els drets dels ciutadans i compliment de la legislació vigent, incompleixen aquests amb la seva participació en piquets informatius coactius".

El 5 d'octubre del 2010, dia que 'havia de discutir la moció presentada per CiU, Companyon va rebre el suport d'altres companys de partit com ara el l'excoordinador general dEUiA, Jordi Miralles, o l'exdiputada Mercè Civit.

Publicitat
Publicitat

21 Comentaris

Publicitat
#18 xxorxxe, bcn, 20/12/2012 - 12:51

Podemos entender, o deberíamos, los distintos comportamientos del ser humano en sus múltiples
fases de la vida, pero lo que NO es justificable es la supuesta SUPREMACIA moral sobre el resto de los mortales.
Cuando pudo ejercer el poder, de 12 trabajadores a su cargo, 5 de baja y con secuelas.

#17 Bart, Barcelona, 18/12/2012 - 09:51

Un polític, doncs, no pot recolçar o participar activiament en una vaga general, un dret constitucional? A vosaltres us agraden més els polítics de poltrona i de suite del Palace, oi?

#16 fueracomunistas, Barcelona, 18/12/2012 - 09:37

David Companyon es un comunista exaltado que levanta el puño.
Ese símolo supone persecución de los diferentes, asesinatos en masa, genocidios. Pocos apoyos tendremos con los hijos de Milosevic al frente.

#15 Josep, Lleida, 18/12/2012 - 09:08

No hay que darle mayor importancia; los pijo-progres de ICV se han visto sobrepasados por los chandaleros con camisas de leñador y pendientes de las CUP. Entonces les ha picado y se visten así y hacen chorradas. En el fondo, pues eso, no son más que pijo-progres que se disfrazan.

#13 Pere Pagès, CATALUNYA IS DIFERENT, 17/12/2012 - 23:41

ÉS EL REFLEJO PERFECO DE CATALUNYA. LLENA DE UNA CASTA POLÍTICA CORRUPTA Y AL MARGEN DE LA VIDA REAL.