Política · 3 de Gener de 2018. 09:09h.

Un sector de la CUP 'ajorna' la independència

El corrent encapçalat per Anna Gabriel reconeix que “no hi ha la suficient correlació de forces”

Un sector de la CUP 'ajorna' la independència

Endavant, sector de la CUP al qual pertany Anna Gabriel, afirma en un comunicat que “l’independentisme continua tenint el mateix problema que es va plantejar el 27 d’octubre. Malgrat que hi hagi una majoria social contrastada partidària del projecte independentista, no hi ha la suficient correlació de forces, ni respecte l’estat ni en el sí de l’independentisme, per a poder transformar aquestes victòries electorals i aquesta majoria social en una República independent”.

“Els resultats electorals han premiat, en el sí de l’independentisme, la candidatura de Carles Puigdemont. Per tant, és ell a qui pertoca donar resposta a com es pretén materialitzar la República. És ell qui ha d’explicar quines estratègies proposa per a capgirar la correlació de forces que actualment impedeix materialitzar la República”, consideren.

“És ell qui ha de respondre amb sinceritat si pretén mantenir una via unilateral per materialitzar la República o bé la seva estratègia passa per gestionar l’autonomia i mantenir l’enfrontament polític amb l’estat en vista a forçar un procés de negociació”, afegeixen.

“És ell qui ha de respondre amb sinceritat si planteja que el procés constituent només es pot fer amb posterioritat a la ruptura o bé es vol convertir el procés constituent en un debat polític col·lectiu sense traducció efectiva directa en el marc d’una gestió autonòmica. Ja no val demanar confiança cega a un poble que ha posat el seu cos per a defensar els seus drets fonamentals”, indiquen.

En aquest sentit consideren que “parlar de ‘Govern republicà’ sense tenir aquestes respostes és un error i és tornar a caure en la trampa emocional que explota les pors de l’independentisme a través de l’espantall del fracàs per culpa de ‘manca d’unitat’”.

“Creiem que l’esquerra independentista només pot afrontar el debat sobre el ‘govern republicà’ un cop tingui resposta sobre quina és l’estratègia que planteja Carles Puigdemont, de forma pública i transparent, evitant el secretisme dels últims temps i les decisions a porta tancada a Palau que han portat a xantatges i a disjuntives entre el ‘tot o res’”.

Finalment, admeten que “els resultats electorals que hem obtingut la CUP són uns mals resultats electorals. Ho són perquè la nostra posició determinant en l’articulació de majories parlamentàries ha perdut força i ventall de possibilitats. I ho són perquè no hem pogut arribar a nous segments d’electorat situats fora del bloc independentista”.

38 Comentaris

Publicitat
#37 Mefisto, BARCELONA, 04/01/2018 - 22:38

ÉSTA TIENE UNA CITA PENDIENTE CON EL "LLARENA SOLITARIO" Y ESTO NO DEJA DE PRODUCIR SUS EFECTOS.
¡ARRE Y A HACER COMPAÑÍA A LOS JORDIS COMO ESTÁ MANDADO! Y AL JUNKIE Y AL FORNKESTEIN ...

#36 !! 3%!! , BCN, 04/01/2018 - 05:02

MOTA : mañana

#34 arm, figueres, 03/01/2018 - 18:09

molt antisistema, pero tots volen viure del " sistema" cobrant 6000 euros al mes

#33 modium, Moià, 03/01/2018 - 18:03

Al final resultarà que els que tenien més pressa per la república seran els últims. Només ho ha dos camins per la independència, el referèndum o la unilateralitat. Tot el demés és divagar, que si el Puigdemunt no sé què, que si no hi ha correlació de forces, que si no hem arribat a segments,etc.

#32 Me la envaino, Bcn, 03/01/2018 - 16:53

Em sap greu, pero haig de confessar que desprès de creure fermament que els de la cup eren els més eixalabrats entre els partits indepes, ara sembla que son els únics que encara tenen alguna neurona al cervell. Els del Pdcat i ERC encara somníen en la república del profug.