Publicitat
Política · 9 de Juny de 2019. 12:31h.

Un sergent dels Mossos acusa Torra de voler una guerra

"Està cridant a un enfrontament armat a Catalunya i jo no vull col·laborar amb això"

Un sergent dels Mossos acusa Torra de voler una guerra

El sergent dels Mossos, Juan José Torrente, en una entrevista a El Mundo, explica que “me’n vull anar dels Mossos perquè el president de la Generalitat està cridant a un enfrontament armat a Catalunya i jo no vull col·laborar amb això. Jo em vaig fer policia, no policia polític fora de la Constitució".

"Si pot ser a una Policia de Catalunya, millor, perquè aquesta és la meva terra i aquí està la meva família. Però si no, que sigui fora. En els Mossos ja no. És un cos polititzat i jo no concebo la politització de la meva feina", afegeix. Juan José Torrente exposa la seva identitat per explicar que és un dels "entre 300 i 500" agents que volen deixar els Mossos.

Va ser el seu pare, supervivent d'una emboscada d'ETA en què van morir cosits a trets 4 policies, qui el va animar a integrar-se als Mossos d'Esquadra, cos al qual va accedir fa 17 anys.

Torrente explica que abans del procés "anaves a una manifestació i actuaves sense excessos, però d'acord amb la llei. Només donaves un pal quan t'havia caigut de tot. Per exemple, quan els okupes ens tiraven garrafes d'orina. Però a partir del finançament de l'independentisme puja la permissivitat policial".

"I quan la CUP entra al Govern, més. Es passa per alt que trenquin caixers, es permeten accions contra béns materials, es deixa fer als manifestants ... I es demoren les ordres", lamenta, a més d'assegurar que "es va ampliar el marge de tolerància".

També adverteix que "la Generalitat està preparant la tardor, la sentència del procés. Com més afins siguin els Mossos, millor". "Hi ha companys expedientats per dir que estan amb la Constitució", denuncia.

"No descarto un expedient. Sóc conscient que pot haver alguna represàlia encara que no estic demanant res il·legal. En els Mossos, si defenses la llei et compliques la vida. Si ets mosso no independentista, el més intel·ligent és callar", sentencia.

Publicitat
Publicitat

31 Comentaris

Publicitat
#25 recordad 6 y 7 septiembre, Barcelona, 10/06/2019 - 08:37

Éste es un cobarde como Companys, que después de haberla armado huyó como una rata hacia Francia mientras sonaba una grabación repitiendo aquello de "Atenció barcelonins hi ha perill de bombardeig, aneu amb calma i serenitat als vostres refugis, que la Generalitat vetlla per vosaltres"

#24 Aclaración, Barcelona, 10/06/2019 - 08:24

El abandono de los catalanes no separatistas por parte del gobierno central va a costar más de un disgusto. Se necesita más Policía Nacional, más Guardia Civil y más ejército en Cataluña para poder hacer frente a los delirios de un fanatico racista como Torra.

#23 Robert, Figueres, 10/06/2019 - 05:39

I despres son els primers en fugir en el maleter d un cotxe.

#22 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 10/06/2019 - 00:30

Un gobierno valiente ya hubiera disuelto a la génestapo. Un gobierno prudente esperaría a la sentencia del supremo. Y un gobierno cobarde no hará nada y los dejará seguir actuando. ¿Qué tipo de gobierno tenemos? El primer tipo no. El segundo o tercero lo veremos en otoño. Aunque Iceta hoy ya ha anticipado la respuesta.

#21 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 09/06/2019 - 23:51

Cuidado don Torra ! Quiere poner en marcha la Guerra de la Independencia como se hizo en 1808. Piensa que incluso ganará la batalla de Waterloo. Torra vale mucho, debería cobrar el doble de lo que le pagamos. Yo creo que cobrará!