Publicitat
Política · 11 de Desembre de 2018. 09:25h.

Un sindicat independentista convoca vaga general

Durant la reunió del consell de ministres del proper 21-D a Barcelona

Un sindicat independentista convoca vaga general

La Intersindical-CSC ha presentat al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies un preavís de vaga general de dues hores per al 21 de desembre, de 12.30 a 14.30. El sindicat republicà ha pres aquesta decisió "de forma preventiva perquè aquest era el darrer dia a nivell legal per registrar la convocatòria".

Tot i això, expliquen que "ens hem donat un marge de temps per decidir si finalment la fem efectiva i cridem als treballadors i les treballadores a aturar la jornada laboral durant aquest període de temps".

La Intersindical-CSC considera que el 21 de desembre "serà una bona ocasió, arran de la reunió del consell de ministres a Barcelona, de fer sentir la nostra veu contra les mesures laborals i socials del govern de Pedro Sánchez, el qual manté la reforma laboral de Mariano Rajoy i bona part de les impugnacions de lleis socials aprovades pel Parlament".

En aquest sentit, lamenten que "no ha retirat el decret de deslocalització d'empreses. Al mateix temps impulsa limitades, insuficients i centralistes mesures com un salari mínim de 900 euros a tot l'Estat, mentre que el sindicat republicà reivindiquem un salari mínim català de 1.200 euros".

La Intersindical-CSC ja va convocar el 8 de novembre de 2017 una vaga general a Catalunya, un atur que alguns sectors van titllar de "vaga política" i en què es van produir nombrosos incidents, com talls de carreteres i l'ocupació de vies del tren a Girona i Barcelona.

La crida a la vaga es va produir un dia després que l'Audiència Nacional decretés l'ingrés a presó de l'exvicepresident del Govern català Oriol Junqueras i d'altres set exconsellers, acusats dels delictes de rebel·lió, sedició i malversació en el procés independentista.

Publicitat
Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#22 2 hores serán segurament les úniques que treballaran els alliberats d'aquest sindicat groc, Tabàrnia, 11/12/2018 - 18:00

A veure: aquest sindicat, com també ugts i cocos, estan hiper subvencionats. Si haguessin de viure de les quotes dels afiliats ja haurien plegat. A la Gene i a la patronal els interessa mantenir tota aquesta colla de dropos per tenir "part social". No n'hi ha caixes de resistència per a fer vagues de veritat. Ni ells tenen collons de convocar-les.

#21 Sergi , Barcelona, 11/12/2018 - 17:12

El asesino de Bulto y Viola ahora lo tenemos de bolos en TV3, Catalunya Radio, etc, como sindicalista independentista, que asco y que repugnancia todo. Vergüenza.

#20 vicedo, barcelona, 11/12/2018 - 16:12

Imagineu per un moment el que deuen sentir els familiars de Viola i Bultó veient aquest personatge passejant pels platós de TV3.... Com és possible que una tele pública pugui acollir a terroristes com aquest sense cap mena de pudor ??

#19 Alberto Martínez, San Andrés de Llavaneras, Tabarnia, España. Unión Europea., 11/12/2018 - 15:22

Yo haré huelga japonesa. Trabajaré más horas.
Animo a todos los españoles a seguir mi ejemplo y que su huelga fracase.
Por favor trabajen duro el día 21.

#18 jordi, Sant Cugat del Vallès, 11/12/2018 - 14:41

Per qui vulgui saber el que va passar del que es comenta més abaix : El llibre del "Cas Bultó" . gratuït. https://1drv.ms/f/s!AnTpJPKaZrA8zG3iN2KoKY1ZAUaU