Publicitat
Política · 11 de Març de 2014. 20:00h.

Un socialista, amb ERC

Toni Comín assisteix a la conferència del candidat d’Esquerra

Un socialista, amb ERC

Toni Comín amb la secretària general d'ERC, Marta Rovira

L’exdiputat del PSC, Toni Comín, ha estat un dels assistents a la conferència que el candidat d’ERC a les eleccions europees, Josep Maria Terricabras, ha fet aquest dimarts a Barcelona.

Una conferència que també ha comptat amb la presència de la secretària general d'ERC, Marta Rovira, l'alcalde de Vic i exmilitant d'Unió, Josep Maria d'Abadal, el membre del corrent crític socialista Avancem, Santi Lapeira, la portaveu d'ERC, Anna Simó, el portaveu del grup municipal d'Unitat per Barcelona (UxB) a l'Ajuntament, Jordi Portabella i l'expresident d'Òmnium Cultural, Jordi Porta, entre d'altres.

Comín, en efecte, ha sonat també com a possible candidat a les llistes d’Esquerra al Parlament europeu, després que s’hi incorporés l’exconseller pel PSC, Ernest Maragall. La conferència, que es fa a l’auditori de l’ONCE, porta com a títol “Un país nou per una nova Europa”.

Precisament, el candidat independent que encapçala la llista d’ERC per a les eleccions europees, ha afirmat que el “Parlament europeu també recolzarà la voluntat legítima dels ciutadans de Catalunya de poder votar”.

“Estic segur que, arribat el moment, el Parlament europeu, fidel al seu esperit democràtic fundacional, també recolzarà la voluntat legítima dels ciutadans de Catalunya de poder votar, sense que això impliqui que el Parlament s’hagi d’immiscir en el sentit d’aquest vot, que correspon exclusivament al poble de Catalunya”, ha apuntat.

Terricabras ha criticat la proposta que voti tot l’Estat espanyol sobre el futur polític de Catalunya –una idea que va plantejar a principis de febrer el portaveu del Govern, Francesc Homs, en una entrevista a la Cope-, tot afirmant que “és obvi que, en un procés d’autodeterminació, els únics que han de ser cridats a votar són els ciutadans que es volen autodeterminar”.

Per defensar que la consulta només s’hauria de celebrar a Catalunya ha posat el següent exemple: “Imaginem que, davant la proposta d’independència de Catalunya, els espanyols voten unànimement ‘sí’ i els catalans votem unànimement ‘no’. Seríem independents els catalans si els espanyols ho volguessin i els catalans, no? Evidentment no ho seríem, perquè ningú no ens podria forçar a la independència, a una independència no volguda, no assumida”, ha dit.

El candidat d’Esquerra a les europees també ha assenyalat que “el poble de Catalunya s’està despertant de la son de la por i de la submissió”, afegint que “abandonar la submissió i assumir la responsabilitat de la ciutadania és una prova de seny, d’un seny absolutament irrenunciable, encara que comporti riscos”.

“El magnífic acord assolit per quatre forces polítiques del Parlament de Catalunya el 12 de desembre passat va ser un acte de seny, de maduresa política. El poble de Catalunya va quedar convocat per al proper 9 de novembre a les urnes. I el seny del poble es convertirà en vot. Perquè votar és, en una democràcia, un acte de llibertat, de maduresa, de seny”, ha apuntat.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Casper, Bcn, 12/03/2014 - 10:26

¿Ya ha cosido el roto de su jersey? en BTV participó en un programa y cada vez que movía el hombro, zas nos deleitaba con el roto en su axila. Coño Mambrú vigila qué te pones.

#5 Comín pessetero!, Ciutat de la pela, 12/03/2014 - 09:33

La pela és la pela Comín hahaha Quins polítics mareta meva... que ens facin independents d'una vegada i pleguin tots.

#4 Pep, Girona, 12/03/2014 - 00:08

Ya no es socialista. Ahora es independentista

#3 Papaluna, Barcelona, 11/03/2014 - 23:30

No sé de què us estranyeu. Socialistes, comunistes (ICV o CUP), republicans (ERC, SI) són bescanviables i substituïbles uns pels altres. Són un magma inspirat en les mateixes filies i fòbies, i unes sectes imbuïdes pel marxisme, sovint vehiculat via maçoneria; i amb CiU rient-los-hi les gràcies.

#2 Koan, Sant Hilari, 11/03/2014 - 23:04

Toni, t'estàs equivocant. ERC t'utilitza com a 'trofeu socialista' que es passa a ERC. Et donaran un carguet, perque no sigui dit, i au. Tu vals molt i ets molt jove. Tingues paciència i acabaràs liderant un PSC catalanista. L'actual caurà per si sol i ben aviat.