Publicitat
Política · 6 de Juny de 2019. 19:13h.

Un tertulià de TV3 creu que va ser un "cop d'estat"

En el programa de Xavier Graset

L'advocat penalista Marc Molins ha defensat que la declaració d'independència va ser un alçament perquè aquest es produeix "en el moment en què tu t'arrogues superioritat". Molins, que va participar en un debat juntament amb el catedràtic de Dret Penal Joan Queralt aquest dimecres al programa 'Més324,' va afirmar que "pot ser un alçament no violent".

La conversa entre el lletrat i el catedràtic va abordar la situació jurídica del judici pels fets del procés que té lloc al Tribunal Suprem i la diferència de criteris entre la fiscalia i l'advocacia de l'Estat pel que fa a la tipificació dels delictes.

-Marc Molins: L'alçament és el cop d'Estat

-Joan Queralt: Has de dir quin acte és el cop d'Estat

-Marc Molins: Declarar la República

-Joan Queralt: Una declaració no és un cop d'Estat, perdó, pot ser un cop d'Estat, però no és un alçament, com no és un alçament votar o publicar una llei

-Marc Molins: Pot ser un alçament no violent

-Joan Queralt: Però l'alçament no violent no és delicte, no és rebel·lió

-Marc Molins: Totalment d'acord, però alçament n'hi ha en el moment en què tu t'arrogues superioritat

-Joan Queralt: Si hagués sigut un homicidi, ens hauries explicat fil per randa en què va consistir la mort d'aquesta persona. Si hagués sigut una estafa, ens hauries dit fil per randa en què hagués consistit l'estafa.

L'advocat penalista Marc Molins
Publicitat
Publicitat

39 Comentaris

Publicitat
#25 I.M. Murriana, El Prat de Llobregat, 08/06/2019 - 10:31

competitivitat per manca d'emprenedoria, formació, creativitat, lideratge (no l'imposat), dèficit fiscal, corrupció institucional a tots els nivell, com ara el tràfic d'influències...mal funcionament dels organismes fiscalitzadors, ...

#24 I.M. Murriana, El Prat de Llobregat, 08/06/2019 - 10:29

Les mestres i els mestres, les professores i els professors, si diuen la seva, leña al mono que es de goma.
El fracàs escolar és absolut.
Totes les estadístiques es troben inflades (en tant en quant a l'excel·lència i la disminuació de l'abandonament, exclusió).
D'entre la problemàtica diversa tenim tema neixements, manca formació, manca

#23 I.M. Murriana, El Prat de Llobregat, 08/06/2019 - 10:27

No és un cop d'estat, aprovar una norma democràtica que coharta la llibertat democràtica en ares d'interessos transversals d'ignorància, submissió, com ara la Llei d'Educació de Catalunya.
Aprovada per tothom llevat CUP i Ciutadans, en relació a la composició actual del Parlament.
Un projecte que deuria ser comú, fa que la Direcció orden

#22 Joan, BCN, 08/06/2019 - 10:15

Mireu bé la foto pq no el veureu més.

#21 Quim Estadella Calzada, Torres de Segre, 08/06/2019 - 08:48

Si d' alguna cosa haurà servit arribar fins aquí és el poder constatar de què l' Estat espanyol és incapàs de gestionar políticament els drets de les minories històriques. El sistema de les CCAA era progressista i lliberal, potser sí, però la societat avança i la política no. Avui calia un altre model i els conservadors si van oposar.

#21.1 recordad 6 y 7 septiembre, Barcelona, 08/06/2019 - 13:58

Claro, claro, es que ya se sabe que hay "minorías históricas" ficticias cuyos derechos curiosamente están por encima de los derechos de los demás, sobre todo a la hora de vaciar las arcas públicas a golpes de 3%