Publicitat
Política · 8 de Novembre de 2018. 19:09h.

Un tribunal veu desproporcionades les càrregues de l'1-O al Bages

Considera que el referèndum no tenia "conseqüències jurídiques"

Un tribunal veu desproporcionades les càrregues de l'1-O al Bages

La Guàrdia Civil a Sant Joan de Vilatorrada

La secció cinquena de l'Audiència de Barcelona considera desproporcionades les càrregues policials de la jornada de l'1 d'octubre a Sant Joan de Vilatorrada (Bages) i considera que els comandaments policials "haurien d'haver valorat" que era "altament probable" lesionar a les persones.

La resolució remarca que en l'operació policial de l'institut de Sant Joan de Vilatorrada "es va produir un excés en l'actuació policial amb el resultat de lesions que segurament no s'haguessin produït d'actuar d'una altra manera". L'Audiència creu que els "excessos policials" que es van dur a terme van consistir en "ús de porres o defenses colpejant a ciutadans sense intervenir agressió física prèvia i sense finalitat aparent".

Els magistrats admeten que els agents seguien instruccions del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que havia ordenat impedir les votacions il·legals, però recorden que s'havia de dur a terme "sense alterar la convivència ciutadana".

El tribunal afirma que la Guàrdia Civil no va actuar de manera proporcionada per a confiscar les urnes, ja que el referèndum no tenia efectes jurídics. Per això, recalquen que continuar amb la votació al centre assaltat per ordre judicial "no hagués tingut les conseqüències jurídiques preteses pels organitzadors per ser antijurídica d'acord amb l'ordenament jurídic constitucional espanyol, el que per descomptat era sabut per la força actuant. Cal notar que en altres llocs de Catalunya no va haver-hi actuacions policials, les votacions es van realitzar i es van subministrar resultats sense conseqüència jurídica".

Admet així a tràmit un recurs de la fiscalia i de diversos ferits de Sant Joan de Vilatorrada que havia desestimat un jutjat de primera instància, i demana que s'investigui els agents que hi van participar. La interlocutòria ha comptat amb un vot particular que discrepa de la valoració dels altres dos magistrats.

Publicitat
Publicitat

22 Comentaris

Publicitat
#13 Kropotkin, Vic, 09/11/2018 - 19:45

¿De dónde la habeis sacado esta foto, la única de todo el Prosés en donde los Piolines no pegan?... ¿Está hecha con FotoShop o se trata de una peli?... Jua, jua, jua...,

#12 Maria Padilla, Catetònia , 09/11/2018 - 10:37

El jutge ponent - per tant autor- a més d'haver-se pronunciat a favor del procés s'en va adonar de cop que era amic de la família Millet i es va inhibir de jutjar el cas de l'espoli del Palau de la Música Catalana. Ara no s'ha adonat que és partidari de votar la seccessió i no s'ha inhibit, ves per on...

#11 OVNI, ELX, 09/11/2018 - 09:27

Quins bons actors som: paguem a les policies espanyoles perquè ens agredeixin a cops de porra, estirades de cabells i pilotes de goma. Comprem a tots els mitjans de comunicació internacionals perquè passin les gravacions de les agressions falses, comprem les justícies alemanya, flamenca, suïssa, escocesa...Som poderosos!

#11.2 Capit@n España, The broquil is over, 09/11/2018 - 11:28

Et deixes la tocada de mamelles i la trencada de dits un a un. I segons la sra. Colau agresions sexuals per part de la policia.

#10 De-MAS-Cràzya, Barcelona, capital de Lemmings Land, 09/11/2018 - 09:27

L'1-O, hi havia una ordre del TSJC (per cert, el superior jeràrquic de l'Audiència Provincial) d'impedir la votació i incautar-se de les urnes i no pas valorar els efectes jurídics del referèndum. L'ordre era la mateixa per als tres cossos policials, GC i CPN van complir com van poder; Mossos va conspirar en contra dels seus col·legues i les o

#10.1 De-MAS-Cràzya, Barcelona, capital de Lemmings Land, 09/11/2018 - 10:04

... i les ordres expresses rebudes. Agents de mossos van haver de ser retirats del servei en no poder reprimir les llàgrimes, potser en algun cas era per emoció nacionalista, però crec que la majoria era simplement per la vergonya d'haver estat manipulats pels seus caps i haver format part d'un complot deliberat per incomplir el seu deure.

#10.2 Jordi BR, L'H, 09/11/2018 - 12:59

L'ordre del tribunal hi era, cert, però sempre us calleu que en el mateix auto es deia clarament que en cap cas impedir la votació podía alterar la convivencia ciutadana; i les imatges parlen per si soles.
La Guardia civil i la Policia Nacional no van cumplir l'auto del Suprem, qui el va comploir van ser els Mossos

#10.3 Ramon, Terrassa, 09/11/2018 - 13:25

Juasjuas! Claro. Por eso toda la cúpula de los mozos de escuadra está procesada, no?

#10.4 De-MAS-Cràzya, Barcelona, capital de Lemmings Land, 10/11/2018 - 13:38

#10.2

No, Jordi. Els mossos -els seus comandament vull dir- en cap cas van voler complir l'ordre del TSJC. Sinó haguessin desplegat el seu operatiu de matinada i amb més recursos. El que van fer va ser el que se'n diu complir la papereta, agafar la part accessoria de l'ordre i obviar la part principal, amb la intenció de parar un parany a l'Estat

#10.5 De-MAS-Cràzya, Barcelona, capital de Lemmings Land, 10/11/2018 - 14:14

#10.2

I el pitjor, Jordi, és que el desitg original del Govern, la CUP, l'ANC i Òmnium era que hi hagués algun mort per fer-ho servir davant la comunitat internacional. Com no n'hi va haver, van haver d'inventar-se que l'Estat els havia amenaçat amb morts al carrer. Després Marta Rovira va haver de marxar a una escola suissa d'art dramàtic

#9 Capit@n España, The broquil is over, 09/11/2018 - 07:37

Violencia???
-23F 1981 = Cap ferit, cap mort.
- 1O 2017= Policies agredits a cops de pedra, cadire s volant, etc