Publicitat
Política · 26 de Setembre de 2019. 11:51h.

Un "troll" a Interior

El nou cap de premsa de Buch ha estat criticat per The Guardian o Reporters sense Fronteres

Un "troll" a Interior

Joan Maria Piqué ha estat designat nou cap de premsa del Departament d'Interior en substitució de Joana Vallès. Piqué, vinculat a l'Opus Dei, havia exercit prèviament com a cap de premsa d'Artur Mas. També va dirigir el Programa Internacional 'Eugeni Xammar', pel qual va cobrar 75.123 euros anuals.

Durant el temps que va desenvolupar aquests càrrecs, va protagonitzar diverses polèmiques, que van des de ser tractat de "troll" per The Guardian, dir-li grassa a una tertuliana catalana, qüestionar la salut mental de Ciutadans o queixar-se de la presència del castellà en un homenatge a Carme Chacón.

En aquest sentit, el corresponsal del diari britànic 'The Guardian' a Catalunya, Dan Hancox, va retreure el 2018 a Piqué "comportar-se com un troll" a les xarxes socials. "Per què no m'envies notícies o anuncis sobre el Govern en comptes de comportar-te com un troll de twitter?", li va preguntar.

També Reporters Sense Fronteres va mostrar el seu malestar amb l'alt càrrec, al qual va acusar de ciberassetjament i de col·lapsar el watssapp dels periodistes internacionals amb "propaganda institucional", fet que van considerar més propi de "règims totalitaris que de sistemes democràtics".

Piqué, a més, ha protagonitzat diferents polèmiques a les xarxes socials, com quan va enviar al psicòleg a Inés Arrimadas per visitar Amer, poble de Carles Puigdemont. A l'alt càrrec el va disgustar que la delegació de Ciutadans parlés en castellà: "Trenta diputats de Ciutadans passejant per Amer picant de mans i cridant 'Inés, presidenta' en castellà pels carrers buits. Aquesta gent necessita ajuda. @Psicolegsanc @Patri_Psicologa", va escriure.

L'excap de premsa de Mas també va mostrar la seva animadversió al castellà quan va veure que un cartell de la Fundació Carme Chacón, que té com a objectiu operar a nens amb cardiopaties congènites sense recursos, estava en aquesta llengua. "Sent l'acte a Catalunya, i al Parlament de Catalunya, no podien posar el cartell en català?", va preguntar molest.

Piqué també va ser notícia per difondre en xarxes socials un vídeo del casament de Manuel Valls, on el regidor ballava amb la seva dona, i insinuar que l'exprimer ministre francès era un 'paleto'. "I aquests són els que diuen que l'independentisme és de 'paletos' i 'aldeanos'?", va comentar.

Una altra polèmica va ser quan va dir-li gorda a la professora i tertuliana Gemma Galdon, a més d'assegurar que aquesta havia intentat lligar amb ell en un bar. "Se'm va tirar literalment a sobre", va afirmar, a més de considerar que Galdon "hauria d'aprimar" per tenir alguna opció amb ell.

Finalment també va ser notícia quan va defensar que Carles Puigdemont podia ser president a distància amb l'argument que "hi ha tanta distància de Canàries a Madrid com de Barcelona a Brussel·les". "A ningú se li ocorre dir que les Canàries estan dirigides telemàticament", va sentenciar.

Publicitat
Publicitat

28 Comentaris

Publicitat
#24 Novoa, Tabarnia, 27/09/2019 - 10:25

¡Que nivel, Maribel!
Lo triste, realmente triste, es que todos ellos tienen el mismo nivel de inutilidad cerebral

#23 Indi, Reus, 26/09/2019 - 20:19

Sembla el dolent d'una pel.lícula de James Bond

#23.1 Soloesmiopinion, Tabarnia, 26/09/2019 - 22:56

Más que el malo, parece el tonto de una película de serie B.

#22 Marc, Barcelona, 26/09/2019 - 20:00

A esta gente que les pasa? El separatismo está lleno de enfermos como este, algún antropólogo debería estudiarlo porque no es que sean 100 o 200, el separatismo está lleno de tarados psicópatas como este, alguna razón debe haber.

#22.1 Soloesmiopinion, Tabarnia, 26/09/2019 - 22:56

Cosas de la endogamia burguesotractoriana

#21 Enric, Barcelona, 26/09/2019 - 19:04

Que pinta más siniestra que tiene, yo no dejaría nunca a un niño solo con ese tipo.

#19 Republica catalana de Can Pixa, Lleida, 26/09/2019 - 17:37

Lamentable que li digui gorda a la G.Galdón i si li resulta atractiva o no.Ni que la seva parella fos un figurín.Es clar que aquesta darrera entra dins els paràmetres de erc per ser una bona consellera d'educació.