Publicitat
Política · 22 d'Octubre de 2018. 17:11h.

Un ‘xiringuito’ per a Toni Comín

L’exconseller dirigirà el Consell de la República

Un ‘xiringuito’ per a Toni Comín

Toni Comín

L’exconseller Toni Comín dirigirà el Consell de la República que es presentarà el proper 30 d’octubre al Palau de la Generalitat, segons ha anunciat l’expresident del Govern, Carles Puigdemont, després de la reunió que ha mantingut amb el president Torra, representants d’alguns partits i entitats independentistes. Mentrestant, Puigdemont presidirà l'anomenat Consell de la República.

Comín ha defensat que “el Consell de la República és un dels instruments imprescindibles per desplegar la República”, perquè “no hi hauria un equilibri si la legislatura caminés només sobre les institucions de la Generalitat i la mobilització social”. L’exconseller també ha expressat la seva satisfacció per “la feina que hem fet aquests mesos per desenvolupar” l’organisme, tot i que ha evitat donar detalls.

Per la seva banda, Puigdemont ha destacat que el Consell de la República neix “sota l’aixopluc d’unes institucions recuperades després del cop d’Estat del 155” i “amb la implicació d’un Govern il·legítimament destituït”. L’expresident del Govern ha afirmat que la funció d’aquest organisme serà la “internacionalització” del procés.

Finalment, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha afirmat que “és una de les peces clau per tirar endavant el projecte d’implantació de la república que ens proposem fer”. També s’ha mostrat confiat en poder aconseguir el suport de la CUP, després que aquest dilluns la formació antisistema hagi afirmat que “no cal que parlem de res si volen donar continuïtat a l'autonomia”.

“Sempre he inclòs als companys de la CUP. Esperem que d’aquí al 30-O siguem capaços de convence’ls de la necessitat de ser-hi, perquè per nosaltres és importantíssim el Consell de la República”, ha afirmat Torra.

Publicitat
Publicitat

31 Comentaris

Publicitat
#36 botifler1914, Sinitaca, 23/10/2018 - 12:30

Con él al frente todo irá como una seda.

#35 joan carles, Barcelona, 23/10/2018 - 09:34

Des de el govern de la Generalitat es crea un "Consell de la República".
No és prou motiu per aplicar el 155?

#34 estelada, bandera d'onan, egara, 23/10/2018 - 09:26

sobretot que no es cansi

#33 Lluis, Barcelona, 23/10/2018 - 08:58

Només veure la foto d'aquest bandarra se'm remouen els pensaments. Certament que ens ha caigut una maledicció biblica de tenir d'aguantar i ser representats vergonyosament per aquest personal que ha sortit de les clavegueres i ha profanat tota les generacions de tots colors que han marcat sempre el prestigi d'aquesta terra.

#32 Lluc, Barcelona, 23/10/2018 - 08:50

Tots arrapats a la gallina dels ous d'or per mantenir als fugitius a cos de rei. Ja n'hi ha prou de permetre que aquesta colla de pocavergonyes juguin com criatures amb els diners dels contribuents i no es dediquin al servei públic. Aquests bandadrres no els interessa la normalitat perque no tindrien raó de ser. Un 155 llarg i desapareixerien