Política · 5 de Juny de 2013. 17:52h.

Una alcaldessa de CiU acusa de "populisme" la de Malgrat

Montserrat Candini demana a la socialista Conxita Campoy que "no menystinguis aquells que pensen diferent de tu"

Una alcaldessa de CiU acusa de "populisme" la de Malgrat

Montserrat Candini, en una foto d'arxiu

L'alcaldessa de CiU de Calella de Mar, Montserrat Candini, ha replicat la carta de l'alcaldessa socialista de Malgrat de Mar, Conxita Campoy. La senadora nacionalista s'ha queixat, en un escrit a El Periódico, d'una "mal entesa confrontació política que utilitza la demagògia i el populisme en moments en què convé fer pinya".

Candini ha recordat a la seva col·lega que "entre els anys 1986 i 2009, Catalunya ha aportat a l'Estat 289.724 milions d'euros, que ¡NO han tornat! Espanya deu a Catalunya 11.000 milions d'euros entre deutes pendents i despeses de més que la Generalitat ha d'assumir per culpa de decisions estatals en èpoques de governs del Partit Popular, sí, però també en èpoques de Govern del Partit Socialista i no poques".

"Sé que és molest recordar l'herència que CiU va rebre dels set anys de Govern tripartit, però la ciutadania ha de saber en quines condicions vam assumir el Govern de Catalunya. Tu, Conxita, no pots restar al marge de la responsabilitat que el PSC té en l'estat en què es troben les arques públiques catalanes", ha remarcat.

En aquest, sentit, ha reblat que "el Govern tripartit va deixar Catalunya endeutada fins a l'any 2108, del segle XXII, poca broma".

Candini ha seguit que "respecto que rebutgis la independència de Catalunya. Precisament perquè hi ha catalans que comparteixen la teva visió d'una Catalunya dins d'Espanya, la majoria de diputats del Parlament de Catalunya treballen intensament per aconseguir que els uns i els altres, els que desitgen un Estat propi per a Catalunya i els que no, tots, es puguin pronunciar democràticament en un referèndum, perquè no siguin només els polítics els que parlem, sinó que siguin els ciutadans que així ens ho van encomanar el 25 de novembre del 2012".

L'alcaldessa de Calella li ha etzibat a la de Malgrat de Mar que "no menystinguis, Conxita, aquells que pensen diferent de tu. Els que creiem viable i necessari un Estat propi per a Catalunya no ho fem respecte als que defensen la teva posició".

"Kant deia que a l'esclau li costa decidir ser lliure i vull creure que els teus anys com a alcaldessa t'han aportat la dosi de realitat necessària com a responsable públic per entendre que avui al segle XXI per obediència no es fa res, es fa per reflexió. Estic convençuda que comparteixes amb mi aquest principi de 'Res sobre nosaltres, sense nosaltres'".


Publicitat
Publicitat

32 Comentaris

Publicitat
#21 BEJOTA, BCN, 06/06/2013 - 15:54

CANDINI , FERRUSOLA ,RAHOLA , LA MONJA FORC. ,LA MOSSA DE L'ESTELA A LA PISTOLA...ESTÁ BEN CLAR QUI "TALLA EL BACALLÁ A CATALUNYA" . ESTEM BEN APANYATS...

#20 joan, Pyongyang, PPCC, 06/06/2013 - 12:31

Los independentistas hoy menosprecian e insultan -incluso agreden- a los que no piensan como ellos. Si consiguen sus propósitos, harán cosas peores con los disidentes. Solo hay que oír a Joel Joan.

#19 anto33, montcada i reixac, 06/06/2013 - 05:43

Demagogia es decir "España ens roba".

#19.1 ambaixadorCAT, Figueres, 06/06/2013 - 12:33

No ho és perquè es basa en dades contrastades i fiables. Està demostrat.

#18 Eduardo González Palomar, Manlleu, 06/06/2013 - 05:09

¡Y a pesar de todo, si te pilla por banda un nacionalista de Cataluña no comulgando con sus ruedas de molino tienes muchísimos números de que lo más suave que te espete sea un demagogo o un populista!

#17 spanish, Madrid, 06/06/2013 - 03:09

senadora ? carai jo pensava que no volien saber res de l´estat ...ahhhh els sous si........que un nacionalista t´acusi de demagogisa és de "circo ruso" jajajjajajajajjaj