Publicitat
Política · 14 de Març de 2023. 08:18h.

Una altra 'ambaixada'

La Generalitat obre una delegació a Colòmbia

Una altra 'ambaixada'

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha anunciat a Bogotà que s'han iniciat els tràmits per a la creació d'una Delegació del Govern a Colòmbia i ha destacat que "ara ha arribat el moment de fer un pas endavant i consolidar la presència institucional del Govern de Catalunya a Colòmbia, on hi és des de fa més de deu anys".

El cap de l'Executiu ha fet aquest anunci en declaracions als mitjans a la capital de Colòmbia, i ha subratllat que la relació entre Colòmbia i Catalunya "és històrica, ve de molts segles". A més ha explicat que "avui es plasma en una presència de 7.000 ciutadans de Catalunya a Colòmbia i 55.000 ciutadans de Colòmbia que viuen a Catalunya" i ha remarcat "és la tercera economia del conjunt d'Amèrica Llatina i té un paper estratègic pel que fa al Pacífic i al Carib".

Aquesta serà la cinquena oficina de representació institucional amb la qual compta la Generalitat al continent americà i se sumarà a les delegacions als Estats Units i al Canadà; a Mèxic i a l'Amèrica Central; al Con Sud, la seu de la qual el president inaugurarà aquest divendres a Buenos Aires; i al Brasil, el delegat o delegada de la qual està previst nomenar aquest mes de març.

En aquest sentit, el president Aragonès ha destacat que amb la Delegació a Colòmbia "cobrirà el conjunt del continent americà i és una mostra més de la voluntat del Govern de situar-nos com un actor present en la comunitat internacional i sobretot enfortir els llaços amb societats i governs d'arreu del món per una millor defensa dels interessos econòmics, culturals, socials, ambientals i polítics de Catalunya".

La nova delegació a Colòmbia complementarà i reforçarà la tasca que, des del 2012, fa l'oficina d'ACCIÓ a Bogotà. Colòmbia és la quarta economia més gran de l'Amèrica del Sud i les exportacions catalanes a Colòmbia van assolir una xifra rècord el 2021, 360 milions d'euros, un 54% més que l'any anterior. A més, Catalunya concentra el 31% de les importacions de l'Estat espanyol a Colòmbia i gairebé el 10% de les inversions colombianes a l'estat.

 

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#9 iñigo, castelló, 14/03/2023 - 22:12

¡Somos ricos!

#8 Alejandro , Santa Coloma de Gramanet , 14/03/2023 - 18:39

Hay uno que hace poco consiguió la nacionalidad colombiana, que pronto le va a salir un puesto bien remunerado. Pero no por lo que trabaje y le paguen los colombianos, sino por lo bien que le vamos a pagar los catalanes por tocarse los hue.

#7 Capit@n España, Purgandus populus!!, 14/03/2023 - 12:53

El Hospital Clínic cibersecuestrado. El hospital del Mar saturado......

#6 Rasca , castelldefels, 14/03/2023 - 11:37

Al rico enchufe!

#5 A.Bcn, Barcelona, 14/03/2023 - 10:54

Ladrones.