Publicitat
Política · 27 de Juliol de 2021. 14:20h.

Una altra criaturada

Aragonès tampoc va a la conferència de presidents perquè dubta que "s'hi vagi a fer feina"

Una altra criaturada

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, no assitirà a la conferència de presidents convocada per Pedro Sánchez aquest divendres a Salamanca, on s'abordarà l'assignació a les comunitats dels fons europeus, i també hi planarà el debat sobre el nou model de finançament autonòmic.

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha qüestionat que a la trobada "s'hi vagi a fer feina" i ha explicat que Aragonès no hi anirà perquè "no aporta valors als objectius pels quals treballa aquest Govern". També ha reivindicat que la relació entre ambdós presidents ha de ser "prioritàriament bilateral, no multilateral" i ha remarcat que ha de ser "en espais on s'hi vagi a fer feina".

El director de La Vanguardia, Jordi Juan, creu que Aragonès "s'equivoca" i en un article lamenta que "el fet que hi hagi en joc partides econòmiques transcendentals per al futur de la comunitat catalana no sembla importar al Govern català, que ho fia tot a les reunions bilaterals com la comissió Estat-Generalitat que se celebrarà la setmana vinent".

El periodista considera "un error" l'absència d'Aragonès perquè "malgrat la raó que pugui tenir per la llista de greuges històrics per incompliments, deslleialtats o perjudicis soferts, el Govern hauria de ser-hi". "En primer lloc, des d'un punt de vista pràctic, per defensar millor els interessos de Catalunya, i, en segon lloc, per evitar la imatge de prepotència cap a la resta de comunitats. Aragonès s'equivoca. Encara té temps de rectificar".

Publicitat
Publicitat

37 Comentaris

Publicitat
#38 Eden, El Carmel , 28/07/2021 - 18:15

Resumen de la chiquillada hoy en La Vanguardia:
1-Urkullu arranca un pacto para gestionar impuestos y acudirá a la conferencia de presidentes.
2-Opinión, de J.M. Blanch, "los vascos siempre ganan".

Y van...

#37 Preguntes Infrecuents, Ca la Pilar ,, 28/07/2021 - 11:51

El Nen Barbut no se fia ni del Tato. A las ordenes directas del mulá Junqueras

#36 Soloesmiopinion, Tabarnia, 28/07/2021 - 10:43

No va "porque duda de que se vaya a trabajar". Le entiendo perfectamente. Imaginad que va y resulta que si, que se trabaja. En ese caso ¿Que pintaría él allí? A ver si alguien cree que a estas alturas, el President va a empezar a trabajar (lo de alturas no va con segundas).

#35 agarraos de lo que os viene, Barcelona, 28/07/2021 - 10:36

Como nos engañan estos miserables...

#34 JOSEP PAGÈS DE CARDEDEU, PERE ARAGONES ES CASTYELLÀ , 28/07/2021 - 10:03

PERE ARAGONES ,, President ara que te a dado por hablar en Castellano .LA CONFERENCIA DE PRESIDENTS ,,Alla podras tornar a PARLAR EN CASTELLÀ . Que ara es veu te agrada molt feu CATALÀ RENEGAT . Que penses no anar a la CONFERENCIA DE PRESIDENTS te dara votos LOS HAS PERDIDO CUAN BAS PARLAR EN CASTELLÀ . Que lo sepas