Publicitat
Política · 26 de Gener de 2015. 15:00h.

Una altra estructura d'estat

CiU i ERC posen en marxa la futura Agència Catalana de Protecció Social

Una altra estructura d'estat

Mas i Junqueras, en una imatge d'arxiu

CiU i ERC han arribat aquest dilluns a un acord sobre les esmenes que els republicans proposaven incorporar als pressupostos per al 2015 i han acordat incrementi la partida destinada a crear estructures d’Estat.

El document que han subscrit ambdues formacions preveuen 700.000 euros per a posar en marxa l'Agència de Protecció Social, l'embrió del que ha de ser la Seguretat Social pròpia en cas d'independència.

També estableix que es destinaran 10,8 milions d’euros més per posar en marxa la Hisenda catalana de cara al combat del frau fiscal, però també en el camí per a construir la Hisenda pròpia.

El pacte rubricat aquest dilluns també compromet el Govern a elaborar un inventari de béns públics a Catalunya per preparar una eventual negociació de repartiment d'actius i passius amb Espanya, els plans per garantir les infraestructures crítiques, la preparació de les autoritats de competència i regulació de mercats i un pla de seguretat nacional.

Pere Aragonès (ERC) ha destacat que "amb aquest acord s’aconsegueix un Pressupost de transició nacional fruit de l’acord polític, de la voluntat política, i el que es fa és posar-hi recursos i facilitats amb la voluntat d’arribar al 27S el més preparats possible per respondre al mandat democràtic dels catalans de fer la independència".

Publicitat
Publicitat

35 Comentaris

Publicitat
#26 Barcelonino, Barcelona, 27/01/2015 - 13:47

¡Que dejen de "protegernos" tanto, hombre! Otro chiringuito para colocar unas docenas de amigos, anda que no se vé claro

#25 Pepet, Sabadell, 27/01/2015 - 13:36

I vinga estructures d'estat i vinga despeses innecesàries; qué en farem dáquestes estructures, si perden les elccions? Tornaràn els diners invertits? Es quedaràn tant tranquilets?Les estructures d'estat s'han de fer quan ja és segur que tindrem un estat. Les prioritats actuals són unes altres nois!

#24 Carlos Gomez, Bcn, 26/01/2015 - 21:25

Si ya han sido capaces de aprobar un Pesuspuesto con un agujero negro de mas de 2.500MM, que mas da ya.
Hasta setiembre van a regalar un bmw, una novia caribeña y un hortet en jaguai a todo reconvencido.
Y los helados gratis de postre seran de tiramisu.
Som catalans i no pùede faltar de nada.

#23 Carlos Gomez, Bcn, 26/01/2015 - 21:19

Los infartados catalanes son lo que se mueren mas cententos y con ganas de la historia.
Saben que lo hacen por un bien superior y que una vez esten al lado de dios nuestro señor, los van a destinar a la franquicia celestial de la Itaca soberanista, al verdadero paraiso.
Unos elegidos, vaya.

#22 BEJOTA, bcn, 26/01/2015 - 20:54

El "prusés" peta i Forcadell esclata: "Això és un pixader!"
Bárcenas i Draghi copen les portades mentre La Vanguardia recull a l'interior que la primera reunió del full de ruta, 24 hores després de l'anunci electoral, va acabar en un intens duel de ganivets.

#22.1 BEJOTA, bcn, 26/01/2015 - 20:54

MR. MAS,"TRUST NO WOMAN"(OLD TESTAMENT).