Publicitat
Política · 14 d'Abril de 2021. 16:20h.

Una altra tergiversació històrica

Borràs proposa que les legislatures del Parlament comencin a la II República

Una altra tergiversació històrica

El Parlament ha homenatjat un any més els republicans represaliats pel franquisme amb un acte conjunt amb l’Associació pro memòria als Immolats per la Llibertat a Catalunya. L’acte l’ha presidit Laura Borràs, que ha anunciat que proposarà que “es consideri com a primera legislatura de la cambra la de l’etapa republicana iniciada el 1932”.

La presidenta ha destacat el fet que enguany es commemori el 90è aniversari de la proclamació de la República Catalana, que va ser “un acte de sobirania per part del poble de Catalunya”, i ha recordat també la posterior recuperació de la Generalitat i, l’any 1932, del Parlament.

En aquest punt, ha anunciat que, recollint la proposta de la Comissió de la Dignitat, plantejarà a la Mesa i als grups parlamentaris que es consideri que la primera legislatura de la cambra va ser la de l’etapa republicana, i no la iniciada l’any 1980.

Borràs ha posat en relleu que la república va començar “amb la força de les urnes”, mentre que la seva fi va ser per “la raó de la força”. “Contra la destrucció: memòria, record i homenatge”, ha dit la presidenta.

El president de l’associació, Pere Fortuny, ha demanat un cop més que l’estat espanyol anul·li les sentències del franquisme, com va fer el Parlament amb la llei aprovada el 2017 en aquest sentit.

“No hem reclamat mai venjança, però sí justícia”, ha dit Fortuny, que ha lamentat que fins ara “hem tingut molt bones paraules però mai hem vist fets”. “Ens falta la declaració de l’estat espanyol”, ha asseverat.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#9 jose, Castellar del Vallés, 15/04/2021 - 16:26

Y ésta se dice y cree (intelectual?).Eso sí de tonta "lo justo" favoreciendo amiguetes y malversando el dinero público,llenándosele la boca día sí,día también de presumir y denotar su triste supremacismo.Cómo vá Cataluña a levantar cabeza con semejantes sinvergüenzas.

#8 Nyordu de Tractorieeee, Osoneee, 15/04/2021 - 07:05

Com que hem de comptar les legislatureeees del nostreee gloriós parlament a partir de la II repúbliqueee aspanyoleee????! Això és un insult!!!!
El nostreee gloriós parlament que és el més antic del món ha de comptar desde l'Edat mitjaneeee o encareee millor des del Pleistocè!!!!!
Ni un pas enrereeee, ens volen aixafar!!!!

#7 Pàdel, Barcelona, 14/04/2021 - 23:49

Jo també sóc nostàlgic de la segona república, pero me molaría mazo ser funcionari de l'Estat feixista, opressor i monàrquic.

#6 Torrats, Barcelona, 14/04/2021 - 23:01

Clar que sí Laureta, sempre cap el passat fins arribar al 1714, el present i el futur no existeix pels indepes

#5 carlos sanchez manils, mollet del vallés, 14/04/2021 - 21:05

tinc entés que la Vanguardia, un cop acabada la guerra civil, el nº d'edició va continuar, sino tinc mal entés, a partir d'abans de l'aixecament, obviant el periodo republicá, torno a demanar disculpes si no es cert o si a hores d'ara ja s'ha subsanat el reconte, gracies