Publicitat
Política · 13 de Setembre de 2015. 20:14h.

Una candidata de Junts pel Sí diu que Espanya és un "Estat depredador"

Isona Passola afirma que Catalunya podria ser "com els països més avançats d'Europa"

Una candidata de Junts pel Sí diu que Espanya és un "Estat depredador"

Isona Passola al costat de Junqueras i altres candidats

Isona Passola (candidata número 76 per Barcelona) ha alertat de la possibilitat de perdre l’”ascensor social”, que ha funcionat tan bé al nostre país. Passola ha fet una crida a “defensar l’estat del benestar” durant un acte de Juntes pel Sí a Sant Cugat. En aquest sentit, ha assegurat que “podríem ser com Dinamarca, com Suècia, com els països més avançats d’Europa”, però “patim un Estat depredador que reparteix els nostres recursos en contra nostra”.

Passola ha denunciat que “la generació més preparada està marxant en massa a l’estranger per quedar-s’hi, perquè aquí no troben feina”. “Només tenim una possibilitat d’acabar amb aquesta situació que és votar independència per fer un país nou. Els joves podran treballar aquí i la gent gran tindrà garantides les pensions gràcies a que hi haurà molta gent jove treballant”, ha reblat.

El candidat número 5 de la llista, Oriol Junqueras, ha manifestat per la seva banda que “sobre les nostres espatlles descansa una responsabilitat molt especial. Tenim l’oportunitat de guanyar i donar sentit a la lluita d’aquells que ens van precedir”.

Junqueras ha recordat que “la història del nostre país ha tingut circumstàncies molt adverses. Les generacions més grans han viscut temps molt difícils. Aquestes generacions ens van permetre resistir, com a país”.  “Aquella generació que havia perdut l’esperança de protagonitzar cap gran victòria van esforçar-se per permetre que les futures generacions tinguessin l’oportunitat de guanyar. Vosaltres sou aquesta generació”, ha afegit.

El candidat número 5 per Barcelona ha demanat a les generacions més grans que transmetin “el compromís, la lluita i la responsabilitat a les generacions més joves”. En aquest sentit, ha alertat que “tot allò que vam construir entre tots està en perill. Ara és el moment de defensar-ho. Toca a les generacions més joves defensar l’educació, la sanitat i els serveis socials per a tothom”.

Publicitat
Publicitat

47 Comentaris

Publicitat
#36 Kropotkin, Vic, 15/09/2015 - 13:30

España es una hiena, sólo depreda carroña... O sea que Catetonia es un muerto viviente... Jua, jua, jua,...

#35 Martín Martínez Mart, BCN, 15/09/2015 - 12:24

Aquesta dona ignora moltes coses.

Si l'estat espanyol és un estat depredador, com s'explica això:
-Que Catalunya figuri entre les comunitats més riques.
-Que el català sigui el idioma vehicular a les escoles. I que no es faci cap assignatura en castellà.
-

#34 ambaixadorCAT, UK, 15/09/2015 - 09:45

Evident que Espanya és un estat depredador. De fet és pitjor que això, ja que els depredadors cacen per menjar, i no per simplement sentir se superiors (cacen encara que hi surtin perdent) davant la seva incapacitat de generar riquesa, com és el cas d'Espanya.

#34.1 Mesetario, Meseta, 15/09/2015 - 12:01

No, España no es un estado depredador.
Según 2.800.000 catalanes en 1978, es una nación indivisible compuesta de regiones y nacionalidades históricas

#34.2 Mesetario, Meseta, 15/09/2015 - 12:03

No, España no es un estado depredador, es una nación indivisible compuesta de regiones y nacionalidades históricas, según dos millones ochocientos mil catalanes en 1978.

#33 Mesetario, Meseta, 15/09/2015 - 08:28

Es posible que la gente emigre menos de Cataluña si se independiza.
El territorio a donde más catalanes emigran es Resto-de-España. Pero claro, de momento los catalanes no sois guiris en Resto-de-España, y es más fácil irte a vivir a donde no eres guiri.

#33.1 ambaixadorCAT, UK, 15/09/2015 - 09:42

Doncs jo em sento molt més guiri a Madrid que a Londres. El que és evident és que una Catalunya independent ho hauria de fer extremadament malament perquè lecononia no millorés. Per altra banda, el teu imperialisme tel pots fotre on et càpiga

#33.2 Mesetario, Meseta, 15/09/2015 - 12:00

Tu sientete guiri donde te apetezca. En Madrid legalmente no lo eres. En Londres tienes derecho de residencia al ser español y, por tanto, ciudadano de la UE.
Sin ser español, dejas de tener permiso de residencia, al menos como catalán.
Duda: Según tú, qué parte de mi comentario es imperialista?

#32 Carlos Gomez, Bcn, 15/09/2015 - 01:32

Quina casualitat.
Es el mateix que diu el president de la Diputació de Lleida de CdC, Joan Reñe, acusat de cobrar 500.000 euros de comiso d´una empresa, que l´ha denunciat devant notari, per concedirli per la cara un contracte de 22.5 mil.lionsd´euros.