Publicitat
Política · 3 de Maig de 2018. 21:55h.

Una catedràtica alerta sobre una “kale borroka” a la catalana

Teresa Freixes assegura que “hi ha exclusió, llistes negres i persones amenaçades”

Una catedràtica alerta sobre una “kale borroka” a la catalana

Teresa Freixes, a l'acte del Club Tocqueville

La catedràtica en Dret Constitucional, Teresa Freixes, ha advertit sobre l'existència d'“una mena de kale borroka a la catalana”, perquè “l'objectiu del procés no s'aconsegueix només amb la bona disposició de la ciutadania”. Freixes ho ha assegurat aquest dijous durant la presentació del llibre 'Con permiso de Kafka', de l'historiador Jordi Canal -en un acte organitzat pel Club Tocqueville-, on ha afirmat que hi ha “exclusió, llistes negres i persones amenaçades” a Catalunya.

Feixes, propera a les tesis unionistes, ha fet una crida a aportar “arguments per fer reflexionar a la ciutadania” enfront “de les esferes de construcció nacional al voltant de l'escola i de la comunicació que tan bé els ha funcionat als nacionalistes”. La catedràtica en Dret Constitucional ha criticat al Govern espanyol per “la poca empatia envers els catalans”, alhora que ha indicat que “no sortirem del procés a cop de sentència, sinó que necessitarem diàleg per convèncer el màxim de catalans”.

Per la seva banda, Jordi Canal ha augurat que “el procés ja ha acabat malament perquè l'independentisme s'ha carregat la societat”. “Han dinamitat tots els ponts i serà molt difícil tornar a construir-los”, ha assenyalat l'historiador. Canal ha conclòs que “haurem de pensar una altra manera de viure junts” i, segons la seva opinió, aquesta “és una feina que haurà de tirar endavant el constitucionalisme”.

L'autor de 'Con permiso de Kafka' ha lamentat “el silenci de l'Estat davant el nacionalisme”, així com la seva “despreocupació” pel fet que els governs nacionalistes “hagin construït una visió nacional de Catalunya des de l'escola i els mitjans de comunicació públics”. L'historiador ha situat el procés com el resultat d'“un conjunt d'element que el nacionalisme ha anat introduint des de la Transició”, tot i que “la sentència de l'Estatut va ser la guspira que ho va fer esclatar tot”.

Finalment, el director adjunt d'El País, Lluís Bassets, ha denunciat “l'abandó de l'Estat, dels partits polítics, dels intel·lectuals i de TVE”. “Hi ha una relat independentista molt fort, mentre que a l'altra banda no només no hi ha hagut relat, sinó que no hi ha hagut abandó”, ha remarcat.

Bassets, a més, ha criticat que els diferents partits que han ocupat el Govern espanyol “només han prestat atenció els nacionalismes quan la Nació ja estava construïda”, mentre que fins llavors “els havien utilitzat per pactar al Congrés”.

62704-1.jpg

Publicitat
Publicitat

22 Comentaris

Publicitat
#7 Lluís, Hospitalet de Llobregat, 05/05/2018 - 17:28

Fem que BARCELONA sigui CAPITAL D'ESTAT, fem la REPÚBLICA CATALANA!!!

#6 LuisAlb, Esp , 04/05/2018 - 18:04

Catalanes que han sembrado la semilla de la hispanofobia fueron Prat de la Riba, Pompeu Gener , Almirall, Rosell i Vilar (libro 'La Raça) , Josep Armengou i Feliu. Su legado es bastante visible en los politicos independentistas y seguidores indepes. El forero Rodejetparece un ejemplo muy claro de haber bebido en sus fuentes.

#6.1 Borrell ll, Girona, 04/05/2018 - 19:46

Felip V , no hi té res a veure.

#6.2 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 06/05/2018 - 20:15

Pues no, Felipe V no tiene nada que ver, son los historietadores nacionalcatalanistas del XIX y XX los que tiene que ver.

#5 Espluguenç, Esplugues del Llobregat, 04/05/2018 - 12:16

Los CDR sirven para amedrentar a quien piensa diferente. Para reivindicaciones democráticas ya están las huelgas (de las que a veces se abusa). Señalar al discrepante, ocupar el espacio público ilegalmente, coaccionar, amenazar, sabotear, paralizar y realizar actos vandálicos es cosa de anarquistas o fascistas callejeros estilo Jarrai.

#4 Alejandro, Barcelona, 04/05/2018 - 11:56

La sra. Freixes tiene razón. Muchos de los actos vandálicos y de amenazas a personas y entidades no afines al separatismo del CDR y sus seguidores son copias exactas de la kale borroka; No se inventa nada, ahí están los hechos.

#3 pepe, andorra, 04/05/2018 - 11:48

Los unionistas son los irlandeses del norte leales al Reino Unido o tambien pueden ser un equipo de futbol de Castilla y Leon, pero usar ese termino con los españoles q no son separatistas es hacerle el juego a la neolengua separata q intenta una y otra vez usar mil triquiñuelas para no usar la palabra España. Unionista lo sera su tia.