Publicitat
Política · 30 d'Octubre de 2018. 20:36h.

Una dansaire dóna la benvinguda al Consell per la República

Puigdemont proposa “avançar per la via dels fets”

La dansaire Maria Teresa Agustí i l’acordionista Ferran Martínez han estat els encarregats de donar la benvinguda al Consell per la República, amb el tradicional ball d’homenatge que han interpretat durant l’acte de presentació de l’organisme celebrat aquest dimarts al Palau de la Generalitat. L’actuació s’ha realitzat després de les intervencions de l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont; i de l’exconseller Toni Comín.

Puigdemont ha afirmat que el Consell per a la República “es proposa avançar per la via dels fets fins a la República” a través d’un espai de participació ciutadana que “arribi allà on les institucions no poden arribar”. “Al Consell li toca fer República de manera més desacomplexada”, ha reblat l’expresident de la Generalitat durant una intervenció des de Waterloo.

També ha assenyalat que l’objectiu del nou organisme és “defensar unes institucions i un mandat legítim que van estar escapçats per un veritable cop d’Estat”. Puigdemont, que és el president del Consell per a la República, ha indicat que “hi ha molta feina a fer”. Entre les tasques que ha destacat, es troba “multiplicar la internacionalització del procés català” i “preparar les condicions per constituir una Consell definitiu escollit pels ciutadans”.

L’expresident català ha recordat els líders independentistes empresonats i ha denunciat que la llibertat d'expressió i de moviment són dret “impossibles a l’Estat espanyol”. Finalment ha citat les institucions d’autogovern, la societat civil mobilitzada, els presos i Consell per a la República com els “quatre pilars” per assolir la independència.

Per la seva banda, l’exconseller de Sanitat, Toni Comín, ha afirmat que “el Consell per la República neix de la legitimitat del mandat de l’1-O” i “té com a missió defensar aquell mandat i preparar la República”. L’exconseller, que serà l’encarregat de dirigir el nou organisme, ha manifestat que el Consell és “del tot imprescindible” perquè “broti la llavor de l’1-O”.

“Després de l’1-O, ja res no pot ser igual. La nova legislatura no pot avançar només amb els actors de la passada legislatura. Ara cal un actor més”, ha asseverat Comín des de Waterloo, al costat de Puigdemont. L’exconseller ha anunciat que “la principal de les tasques del Consell serà la internacionalització per aconseguir el reconeixement del dret a l’autodeterminació”. “Caminarem fins a aconseguir la nostra plena llibertat”, ha conclòs Comín.

Dansaire durant la presentació del Consell per la República
Publicitat
Publicitat

90 Comentaris

Publicitat
#79 La Victima, Lloret, 01/11/2018 - 10:26

Veient aquest ball ridicul, sense cap gracia ni art i per colmo inventat al 2009, demostra el lamentable nivell cultural i musical de tots ELLS.

#78 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 01/11/2018 - 02:16

M´he imaginat al Junqueras ballant aixi a un TN o al FAQS. Hauria de ser la condicio inexcusable per indultarlo.


Alguna reparacio ens mereixem oi ?

#77 Alejandro1º, Barcelona, 31/10/2018 - 20:34

Hasta en eso imitan a los vascos. sólo que el Aurresku es mucho más bonito y emocionante. Es una muy mala copia del Aurresku

#76 Vlac, Barcelona, 31/10/2018 - 18:43

Qué cosa más ridiiiiiicula !!!!!!!! XD !

#75 Capit@n España, Xarlotada separatista, 31/10/2018 - 18:19

Si no fuera de verdad pensaría que estoy presenciando una obra dels Comediants, els Joglars o Dagoll Dagom....No puedo evitar reírme a carcajada limpia...jajajajajajajajajaja