Publicitat
Política · 19 de Febrer de 2009. 15:02h.

Una diputada de CiU replica Mònica Terribas i Joan Barril

Carme Vidal denuncia "contradiccions" amb el castellà a TV3

Una diputada de CiU replica Mònica Terribas i Joan Barril

Carod, durant la presentació de la campanya 'Encomana el català'

La diputada de CiU Carme Vidal replica, en un article al diari Segre, la directora de TV3, Mònica Terribas, i el periodista Joan Barril sobre la utilització del castellà a Televisió de Catalunya. Vidal considera que el català és "una llengua en franc procés de minorització, que malda per normalitzar-se en l’ús, no pot, en el seu mitjà audiovisual públic, servir-se d’una política de substitució del català en favor del castellà en nom de l’eficàcia de la comunicació". En la seva opinió, "no existeix això del bilingüisme, només és una trampa parada contra les llengües en franc procés de minorització. I és que tot aquell que es posa tossut en un sol llenguatge no és pas per defensar-lo, sinó per amagar els altres que ignora".

La diputada recorda que "tot això passava el dia abans que el govern llencés la campanya Encomana el català, que proposa no canviar de llengua.  Un joc de contradiccions, la política lingüística del govern, milions invertits mentre la televisió pública de Catalunya dimiteix de ser una gran eina pedagògica de model i per a l’aprenentatge de la llengua".

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 pep, manresa, 19/02/2009 - 23:21

Aquesta Sra. ha dit exactament el mateix que jo vaig escriure aquí a e-notícies després de la presentació d'aquesta campanya, feia poques hores de la polèmica per la utilització del castellà a TV3.
Contradiccions made in Tripartit

#6 manel, badalona, 19/02/2009 - 22:30

Fm: per fanatisme et deus referir als policies ecspanyols que no deixen parlar en una llengua diferent del castellà oi?

#5 manel, badalona, 19/02/2009 - 22:29

FM: quin fanatisme? t'has llegit l'article?Per fanatisme vest'en a Madriz,la capital de l'mperi. allà trobaràs coves amb neandertanls, espies, corrupció punta pala,...

#4 F.M., Lleida, 19/02/2009 - 21:41

El fanatisme de la senyora Carme Vidal és difícilment igualable. Ni l'any 1939 els seus símils de la banda contrària arribaven a tant.

#3 Miquel, Sant Cugat del Vallès, 19/02/2009 - 19:03

Aquests que parlen castellà i diuen que són catalans es volen enganyar. La característica dels espanyols és que parlen castellà.