Publicitat
Política · 3 de Desembre de 2020. 19:01h.

Una diputada de Ciutadans s'encara amb Budó

La consellera havia acusat la formació de considerar el català "un engendro"

La tensió al Parlament s'ha disparat durant el ple d'aquesta tarda quan la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha acusat Ciutadans de considerar el català "un engendro". Budó, en una moció sobre els dos anys de Govern, ha acusat el partit taronja d'utilitzar "un seguit de mantres, no?, només els interessa repetir i repetir tota una sèrie de mantres o els seus hits, no?: xiringuito, supremacisme, colpistes, pagueta, gran sou, tripijocs, engendres, fugit, fugat, procés, dia de la marmota".

"A vostès, senyors de Ciutadans, diputada Roldán, només els interessen les seves obsessions: el català, la nostra pròpia llengua, la que vostès parlen d'aberració, d'engendro, engendro n'hi diuen, engendro; tancar TV3 i els mitjans públics de comunicació –un altre dels seus objectius i una altra de les seves obsessions–; o evitar la projecció internacional de Catalunya", ha afegit.

La portaveu de Ciutadans ha demanat la paraula per contradiccions i ha afirmat que "ha dit la consellera Budó que nosaltres ens referim al català qualificant-lo d'engendro. I vull dir-li que no torni a dir això, perquè el que és un 'engendro' és que vostès s'inventin termes acientífics com el de llengua pròpia, eh?".

El president del Parlament, Roger Torrent, ha intervingut llavors per dir que la intervenció no era "per contradiccions" i a l'incident s'ha afegit la parlamentària de Ciutadans Sònia Sierra des d'un escó just damunt del de la consellera Budó mentre Torrent advertia que "aquesta no és una manera de comportar-se en el ple".

"Senyora Sierra. Senyora Sierra, l'he... Li crido a l'ordre. Prou. Prou, senyora Sierra. Una cosa és parlar i l'altra és l'actitud que estava tenint. No és l'actitud que correspon al Ple, senyora Sierra". "L'estava escoltant des d'aquí. Prou", ha insistit, però les paraules no han quedat enregistrades.

Publicitat
Publicitat

29 Comentaris

Publicitat
#18 Joanet, Bcn, 04/12/2020 - 18:46

Montse #16.2


Són antisuecs aquells que no voldríen que existís Suècia. Són antiholandesos aquells que no voldríen que existís Holanda. Són anticatalans aquells que no voldríen que existís Catalunya, tal com descaradament i indecentment ho volen aquests que tu penses votar.

#18.1 sebas, Ciudad Prohibida, 04/12/2020 - 19:30

Yo no sé si Ciudadanos quiere o no quiere que exista Cat o que exista pero que sea diferente.Lo que sí sé es que muchos catalanes llevan a gala el deseo de que no exista España.Si desear que algo no exista te parece un acto reprobable en todo caso lo será siempre o no lo será nunca. Jodidos nacionalistas,siempre viendo la paja en el ojo ajeno,eh?

#17 Joanet, Bcn, 04/12/2020 - 13:35

Aquests de Ciutadans no són de dreta ni esquerra, són del que convé a cada moment. L'únic que els distingueis des del seu naixement és el seu descarat odi visceral contra tot el que fa olor de català.

#16 Montse, Barcelona, 04/12/2020 - 13:02

Sonia Sierra, una mujer culta y que no le hablen de lengüas, que por algo es doctora en Filología Hispánica.

#16.1 Joanet, Bcn, 04/12/2020 - 14:15

Juan Carlos Moreno Cabrera, Doctor en Filología, Catedrático de Lingüística en la Universidad de Madrid, afirma todo lo contrario de esa exacerbada anticatalana.

#16.2 Montse, Barcelona, 04/12/2020 - 15:03

Algunos se creen con el privilegio de considerar anticatalanes a los que no casan con la religión laica de la "Terra".Me gusta Sonia Sierra, y es uno de los motivos por lo que votaré a Ciutadans

#15 JOSEP EL AVI DE CARDEDEU .., SI NO BAJAN SOU NO VOTARLOS , 04/12/2020 - 12:32

Despres se cabrean cuan algu els diu ELS POLITICS ESTAN EN POLITICA PER ELS DINERS Y PRIVILEGIOS .. Esto que ara estan fen u demostra SON FETS NO PAS PARAULES .. COBREN DIETAS Que NO tenen que Cobrar . AIXO ES ROBA . Fe Pujar el GASTO PUBLIC Inutilment .ELS JUGADORS SE BAJAN SUELDOS ELS POLITICS NO YO NO LOS VOTARIA .

#14 botifler1914, Waterpus, 04/12/2020 - 11:49

Ya que los de Cs no lo dicen...
El catalán lo usais vosotros como una herramienta nacionalista, para mi es un pérdida de tiempo, de dinero, de oportunidades y tengo claro que dentro de 100 años se hablarán en la tierra 4 o 5 idiomas.