Publicitat
Política · 4 d'Abril de 2011. 12:00h.

Una dirigent d'Unió es desmarca de Pujol

Marta Llorens: "si Pujol hagués defensat la independència no hauria estat mai president"

Una dirigent d'Unió es desmarca de Pujol

Marta Llorens, amb Josep Maria Pelegrí i Duran i Lleida, quan era secretaria general d'Unió

La diputada i membre de l'executiva nacional de CiU, Marta Llorens, s'ha desmarcat de l'expresident Jordi Pujol i ha assegurat que "si el president Jordi Pujol hagués mantingut llavors la tesi que avui defensa ("independència o extinció") no hauria estat mai president, i Catalunya hagués perdut el millor president de la seva història".

En un article a La Vanguardia, l'exsecretària general d'Unió afirma que "el nacionalisme que durant tants anys tan bé va liderar el president Pujol va ser hegemònic a Catalunya perquè va saber connectar amb el sentir d'una immensa majoria de catalans. Sentiments nacionals que no han estat mai -ni ho són avui- blancs o negres, sinó que segueixen tenint una immensa riquesa de grisos".

Per això, afirma que "ara no podem abandonar la centralitat. demostraríem poc seny si sortíssim defensant plantejaments -avui en dia minoritaris- que situen la independència com l'únic camí per avançar nacionalment".

Finalment, "com a força política central de país, com CiU", Llorens afegeix que "no podem ajudar a instal lar la nostra societat en un dilema, si més no empobridor, 'independència o extinció' perquè no obeeix a la realitat i no em sembla la millor estratègia per al futur, ja que deixa orfes a la majoria dels catalans i catalanes".

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#12 esteve, bdn, 05/04/2011 - 12:25

nois, em venen ganes d'afiliar-me a unió i recordar-los que el seu fundador i president va morir davant dels franquistes afusellat cridant VISCA CATALUNYA LLIURE !!

#11 ramon, barcelona-c, 04/04/2011 - 23:19

Quina pobra gent molts catalanets i catalanetes ,de genolls, apallissats i encara demanan mes, incapaços de fer un camí digne. ! ! !

#10 joan, manresa, 04/04/2011 - 18:22

El Casal,18,10h.--Ai Sra..." Sí hagués defensat...."?.. Si juguem a futurisme, juguem.Sí hagues defensat l'independencia potser are no estaríem amb aquest problemas,potser ya forem Independents..Sra. Marta,no tiri l'aigua cap al seu molí amb cosses de bola de vidre...Unió está ...fora de lloc

#9 sulfuro sulfuro, Barcelona, 04/04/2011 - 18:05

Para Marta el gran problema es que Pujol no hubiera sido Presidente.
Que en su opinión Cat hubiera perdido a su mejor presidente se debe solamente a que
ha habido pocos y malos, con la excepción de Josep Tarradellas.

#8 pepito, barcelona, 04/04/2011 - 17:49

los oprimidos en catalunya son los mileuisetas y quinientos euristas, no estos sres que cobran unas pensiones de lujo a costa de los impuestos de los demas. no está mal rfecordar también que este sr hudiú un banco y a sus accionistas.(no a todos, unos salieros a tiempo....)