Publicitat
Política · 18 de Maig de 2022. 10:11h.

Una dona s'encadena contra l'okupació del seu pis

Per denunciar el "desemaprament total" al Parlament Europeu el "desemparament total"

Una dona s'encadena contra l'okupació del seu pis

(foto: Cuatro)

Una veïna de Sant Sadurní d'Anoia (Barcelona) “víctima de l'ocupació il·legal”, Mª del Mar Guirao, ha demanat al Parlament Europeu que investigui “la vulneració dels drets dels ciutadans” degut a aquesta pràctica a Espanya, especialment a Catalunya, que ha esdevingut “el paradís de l'ocupació”.

Mar Guirao ha decidit encadenar-se aquesta tarda a la Plaça de Sant Sadurní d’Anoia per denunciar la situació de “desemparament, inseguretat i vulnerabilitat total” en què es troba, ja que aquesta situació impedeix a ella i a la seva filla menor “viure dignament”.

Ho fa l'endemà que li hagin anunciat, per segona vegada, “que se suspèn el judici per al desnonament de l'home que des de fa un any i mig està ocupant il·legalment el seu habitatge, després que aquest s'hagi declarat vulnerable”.

Guirao ha rebut la notícia “amb una gran desesperació, ja que ella és que la viu en una situació de gran vulnerabilitat, ja que ha hagut de demanar préstecs per fer front a la hipoteca de l'habitatge il·legalment ocupat i necessita l'ajut econòmic d'amics i familiars per fer front a les despeses i les de la seva filla de 10 anys”. A més, la seva salut empitjora a causa de l'estrès que pateix, que afecta també la seva filla.

A la petició presentada al Parlament Europeu, ha descrit que "quan algú et treu el teu habitatge, es crea una situació dramàtica" i que s'ha vist obligada a recórrer a plataformes civils d'ajuda a afectats en no tenir el suport de cap administració, "ni municipal, ni comarcal, ni provincial, ni, el pitjor, estatal”.

"Han fet de Catalunya, el paradís de l'ocupació i usurpació", ha afirmat Guirao, que assegura que "el nombre d'usurpacions creix diàriament a Espanya" i que això es tradueix en una situació creixent d'"inseguretat".

Aquesta ciutadana catalana adverteix en la petició de la necessitat d'emprendre les reformes legislatives necessàries per garantir el dret dels propietaris, ja que l'actual “vulnera el dret a la protecció de la propietat” i “crea estat d'alarma i temor entre els ciutadans i generen inestabilitat social, econòmica i jurídica”. “És competència comunitària protegir aquest dret a la propietat”, conclou la petició.

Publicitat
Publicitat

54 Comentaris

Publicitat
#32 John Pape, cordoba, 20/05/2022 - 10:22

Que no vaya la policia, los eche a patadas o a porrazos, y esta señora no pueda volver es una anomalía muy grave. Si Colau es tan buena que lo pague de su bolsillo o que cobren 10€ extra a cada afiliado de podemos para alquiler social. Que fomenten la ocupación políticamente es violar un derecho tan básico como la propiedad privada, no es tolerab

#31 José Quinta, LH, Barcelona, Espanya, 20/05/2022 - 06:48

Mi solidaridad con esta señora y con otras personas en situación similar, como la de una madrileña a la que sí le ofrecen encontrarle una habitación alquilada mientras el jeta o la jeta de la inquilina de su piso no le paga el alquiler ni deja el inmueble.

#30 LoisA, Tabarnia, 19/05/2022 - 09:26

El panorama es tremendo, dado que Colau se va a volver a presentar.

#29 Rei Jaume , Barcelona , 19/05/2022 - 01:03

Ara be. Vigila que no paguis un rebut de l hipoteca i veuras con te l okupa el banc

#28 Íñigo, Palma, 18/05/2022 - 20:27

Si comes zanahoria cagas zanahoria, ale a quejarse a Parla, Catalanes y españoles seguid votando a los que no defienden la propiedad privada y fomentan cada vez más ser un vago dependiente.