Política · 15 de Novembre de 2019. 15:38h.

Una escola pregunta als alumnes si són independentistes

Seguint instruccions del departament d'Ensenyament

Una escola pregunta als alumnes si són independentistes

L’Asamblea por una Escuela Bilingüe de Cataluña (AEB) ha fet públiques les queixes de diverses famílies d’alumnes d’un institut del Morell (Tarragona), després que des del centre es passés una enquesta on es preguntava als alumnes el grau d’afinitat que aquests tenen amb l’independentisme.

L’enquesta es va repartir entre els alumnes de segon, tercer i quart d’ESO del centre, i en ella es demanava que es valorés de l’u al cinc fins a quin punt els alumnes s’identifiquen o no amb l’independentisme. De la mateixa manera, es preguntava la identificació dels estudiants amb la cultura catalana o espanyola, i la llengua catalana o espanyola.

El qüestionari també preguntava si els alumnes se senten catalans o espanyols, o si les seves amistats eren majoritàriament catalanes o “d’altres països no catalans”. Es tracta d’una enquesta del Grup de Recerca ‘Llengua i Educació’ de la Universitat de Lleida, que té l’objectiu de copsar l’aprenentatge i la inclusió lingüística en els menors migrats, encara que es fa a tots els alumnes.

Des de l’AEB han explicat a e-notícies que van ser els mateixos alumnes que van capturar les imatges i després les van mostrar als seus pares. Aquests es van queixar al centre i van demanar una reunió amb el director, el qual els va explicar que havien rebut instruccions dels Serveis Territorials d’Ensenyament de col·laborar en l’estudi.

L’Asamblea por una Escuela Bilingüe assegura que l’enquesta “ni era voluntària ni era anònima, ja que els alumnes havien de posar el nom, els cognoms i el curs a la primera pàgina”. L’AEB, que avança que farà una denúncia a Inspecció, no té constància de moment que l’enquesta s’hagi repartit a altres instituts, tot i que des de la Universitat de Lleida han informat que també s’està fent a altres comunitats, no només a Catalunya.

Publicitat
Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#19 Neferu, Barcelona, 16/11/2019 - 15:24

¡¡Ni Franco se atrevió a tanto!!! Van de demócratas pero actúan como nazis. ¡¡Qué asco, de gente, XD!!!

#18 Irene, Bcn, 16/11/2019 - 14:37

Dimisión de la Generalitat en pleno. Elecciones catalanas ya. Y en esta escuela, que expulsen a la dirección. Los que hayan dado órdenes desde la Gene, a detenerlos e inhabilitarlos de la función pública. Vergüenza total.

#18.2 Nombre de César tengo, Manresa, 16/11/2019 - 19:35

interesa, una vez que se le diga que se ha de apartar de su puesto, recomendación insisto, tomadura de pelos para las victimas, pues aplicarán la LEY en plan DERECHONA ESPAÑOLA que tanto DICEN DENOSTAR, dejando pasar el TIEMPO PARA QUE PRESCRIBA.
Y si alguna víctima se quitará de enmedio, como no tienen escrúpulo alguno, como los violadores de

#18.3 Nombre de César tengo, Manresa, 16/11/2019 - 19:37

niños y ancioanos que no digan que ellos lo hagan, en plan sociopata, pues eso dejarán que se ACUDA AL JUZGADO.
Esa es la democracia de los Señores que se han votado exigiendo altura moral a sus ahora enemigos, antes adversarios y antes socios de Gobierno en el Estado (los otros siempre en la oposición).
Montilla decía que se estaban creando

#18.4 Nombre de César tengo, Manresa, 16/11/2019 - 19:37

muchos desafectos, pero yo creo que se están yendo todos a VOX.

#17 Capit@n España, Purgandus populus!!, 16/11/2019 - 02:11

listas negras de periodistas
+
listas negras de mossos
+
listas negras de alumnos
=
listas negras de ciudadanos..

#16 Mare meua..., Valencia, 16/11/2019 - 00:01

...vergonyós!

#15 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 15/11/2019 - 23:54

Aixo no fa el mateix ferum que el llistat ideologic que han fet del Mossos i abans de periodistes i politics dissidents ?

Els mes sorprenent de tot es que el que sempre han fet ara s´hagi fet public.