Publicitat
Política · 24 de Setembre de 2012. 09:05h.

Una exportaveu del PSC replica Pere Navarro

Laia Bonet diu en un article a 'La Vanguardia' que "els independentistes no són els nostres adversaris"

Una exportaveu del PSC replica Pere Navarro

Bonet, amb Navarro i Collboni, en una foto d'arxiu

La diputada del PSC, Laia Bonet, ha replicat les paraules del primer secretari del partit, Pere Navarro, a la Festa de la Rosa on va dir que la formació està pel "no a la independència" i que "no som independentistes". En aquest sentit, Bonet ha manifestat que "els independentistes no són els nostres adversaris".

En un article a La Vanguardia, l'exportaveu del partit al Parlament ha dit que "encara que la independència avui no sigui la nostra opció. Hem de conviure i treballar amb aquesta forta i consistent majoria del catalanisme que avui opta per la secessió i seduir-la (quan puguem). La Catalunya del progrés i del futur l’haurem de construir plegats".

"És veritat, sincerament, que hi ha una demanda política latent entre la independència i el federalisme (que ha perdut, potser, la seva oportunitat). Els socialistes catalans, situats en un moment crucial, podem refugiar-nos en el que va poder ser i no va ser, o obrir-nos al repte (i al vertigen) de repensar, des de posicions progressistes, una oferta per a la majoria. Aquestes són les claus de la tercera via", expressa.

"Catalunya necessita -continua- molt més que el sí o el no. I, malgrat la falta de legitimitat i de credibilitat que alguns sectors mediàtics i socials vulguin veure en la tercera via (si ve d’una socialista), cal que avanci i pugui ser una opció per als que avui veuen com a inevitable, per absència d’alternativa, l’oferta sobiranista. Entenc les desconfiances i faig autocrítica, però això no m’impedeix de fer un pas endavant sense complexos ni pors".

La diputada socialista creu que hi ha uns "principis democràtics inqüestionables: deliberació i decisió democràtica, sí. Claredat, responsabilitat i transparència, també. Sense frivolitats. I una defensa apassionada dels drets i la llibertat individual, davant els quals pretenen col·lectivitzar els drets, els sentiments i les idees. Per entendre’ns, la independència pot ser una opció. Però una Catalunya uniformement nacionalista seria un retrocés democràtic".

Laia Bonet diu que "necessitem una reforma de la Constitució (a proposta del Parlament de Catalunya o a proposta de les Corts Generals) que actualitzi, aculli i permeti expressar i reconèixer la voluntat de Catalunya. Una oferta bilateral clara i franca, que permeti el retrobament dels federalistes i els sobiranistes".

Finalment, demana "un amplíssim consens al Parlament i una translació coherent a les Corts Generals i els programes electorals. El fracàs (possible, no sóc ingènua) d’aquesta opció obriria la porta llavors, sense reserves, al dret a decidir. Mentrestant, treballaré per obrir la tercera via, difícil però necessària per al futur de Catalunya".

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#11 Omar Jayyam, BarnaCity, 25/09/2012 - 13:12

Bueno, sí son los mios y los de beuna parte de los ex-votantes del PSC que se han hartado de estar siempre cediendo terreno y tener que bailar al son del nacionalismo. Si los nacionalistas quieren ruptura, la tendrán. Venga, a ver qué pasa cuando se proclame el cantón de Barcelona.

#10 maginet, tarragona, 24/09/2012 - 18:12

Ja deia jo que una nia tan mona que es diu Laia no podia ser una sociata espanyolata i ja està. Havia de ser quelcom més. Ara ho està demostrant, Passa't als indepes Laieta, veuràs que ho passaràs millor i seràs més feliç. INDEPENDÈNCIA

#9 joan, manresa, 24/09/2012 - 17:32

El Casal,17,25 h.--Al # 4.1 Mohammed Abdullah.Sigui qui sigui vosté,li demanem coherencia en els eus comentaris.La ment el traiciona...,en el ultim comentari parla d'insultar...,insults es lo que rebem diariament en tots els canals de TV, dels debats que donen...,tots per el broc grós...,...

#8 El azote de los necios, Barcelona, España, 24/09/2012 - 15:57

El nacionalista catalán es un ser despreciable y cobarde q ha sobrevivido ocultando sus verdaderas intenciones xenófobas, infiltrándose en partidos de toda índole y color para de forma sutil inyectar su veneno y discurso del odio separatista.Tura, Castells, Maragalls,etc... ahora salen del armario

#4 Tomppa, Sabadell, 24/09/2012 - 12:16

Defensar unitat d'estat espanyol no és progrés sinó es exactament mateix que ha defensat totes nazis i feixistes espanyols sense cap problema.

#4.1 Mohammed Abdullah, Ceuta (España), 24/09/2012 - 15:12

E insultar, faltar al respeto y despreciar a todos los españoles es lo que habitualmente hacen ustedes los secesionistas.