Publicitat
Política · 16 de Juliol de 2017. 20:17h.

Una figura incòmoda per a Esquerra

Cap dirigent d’ERC va assistir a l’homenatge a Heribert Barrera

Una figura incòmoda per a Esquerra

Imatge de l'homenatge

Cap dirigent d’ERC va assistir a l’homenatge que l’associació cultural Vibrant va fer la setmana passada a l’expresident del Parlament, Heribert Barrera, malgrat que el ‘republicà’ va presidir la formació des del 1991 fins el 1995 i va ser el seu secretari general durant més de deu anys (de 1976 a 1987). Així ho va explicar el president de Catalunya Acció, Santiago Espot, a través del seu compte de twitter: “els petits i raconers dirigents d’Esquerra no van assistir a l’homenatge de Vibrant a Heribert Barrera”. “El seu patriotisme els fa nosa”, va reblar.

La figura de Barrera ha esdevingut incòmode per ERC des de que a principis del 2001 es va publicar el llibre-entrevista d’Enric Vila, ‘Què pensa Heribert Barrera’, on l’exsecretari general d’ERC exposava, entre altres, les seves idees sobre la immigració. Barrera considerava que “si continuen els corrents migratoris actuals, Catalunya desapareixerà”.

L’expresident del Parlament també va manifestar en una entrevista a ‘La Vanguardia’ que “els problemes del Tercer Món no han de recaure sobre les esquenes de Catalunya, que només té sis milions d’habitants, no ha tingut colònies i no té Estat”. Barrera, a més, va proposar en la mateixa entrevista la celebració d’un referèndum sobre l’admissió dels immigrants.

L’homenatge que Vibrant va fer el 6 de juliol al Fossar de les Moreres va servir per commemorar el centenari del naixement de l’expresident del Parlament. Entre els assistents hi havia el també expresident del Parlament, Joan Rigol.

15 Comentaris

Publicitat
#13 Casper, Bcn, 17/07/2017 - 19:32

Rufian, Reyes y tantos y tantos o porque chupan o son unos bobos agradecidos pero debe ser muy duro sentir la falta de quimica, desprecio contenido y vacio de gentuza racista como Ferrusola o Barrera.

#12 Kropotkin, Vic, 17/07/2017 - 10:42

No entiendo su actitud. Todos los de ERC son xenofobos, racistas y nazis como Heribert Barrera. Deberian estar orgullosos de un personaje asi.... Jua, jua, jua,...

#12.1 No t'enteras Contri, Figueres, 17/07/2017 - 19:17

Actualment aquests noiets no son xenòfobs, ans al contrari, son cumbayàs professionals. Tot alló que tira cap a l'Africa els fa patxoca d'alló més. Son com en Robert de les Cabres, canvíen dos catalans per un mojamet.

#11 sid, bcn, 17/07/2017 - 10:11

Herrera representava el pensament de la majoria de votants d'ERC, tb de Pdecat i les CUP.

#10 modium, Moià, 17/07/2017 - 09:02

Qui diu les veritats perd les amistats. Barrera va dir ni més ni menys unes certeses com un temple: Anant per moltes ciutats catalanes sembla que estiguis a qualsevol lloc del món menys a Catalunya.

#9 Alejandro, Barcelona, 17/07/2017 - 08:05

La ausencia de los dirigentes de ERC en el homenaje es coherente con su estrategia para mantener y aumentar los votos de la inmigración; esa es la labor que durante años ha mantenido Angel Colom Con sus "Nous Catalans" Entidad de acolliment de musulmanes que también le ha servido para lucrarse con 75 mil Eu. en el caso Palu/ Millet.