Publicitat
Política · 22 d'Octubre de 2021. 22:46h.

Una ministra de Podem acusa el Suprem de "prevaricació"

El Poder Judicial expressa el seu "rotund rebuig" a les declaracions de Ione Belarra

Una ministra de Podem acusa el Suprem de "prevaricació"

La ministra i secretaria general de Podem, Ione Belarra, ha manifestat a twitter que "Alberto Rodriguez va ser condemnat malgrat les proves que demostren que ell no va ser. L'objectiu era treure-li l'escó. El Suprem pressiona a la Presidència de Congrés per retirar-li encara que tots dos saben que no és el que diu la sentència. Prevaricació".
 
El Consell General del Poder Judicial, en un comunicat, considera que aquestes manifestacions mereixen "un absolut i rotund rebuig, si és possible amb més intensitat i rotunditat que en altres ocasions".

"Arriben a atribuir la comissió d'un delicte als seus magistrats, afirmació que excedeix absolutament els límits de el dret a la llibertat d'expressió, més quan qui realitza aquestes manifestacions és un membre del Poder Executiu, el que situa les relacions entre dos poders de l'Estat en un pla completament indesitjable", afegeixen.
 
El poder judicial expressa "el seu profund malestar perquè aquestes declaracions hagin estat formulades per un membre de Govern de la nació, al que s'afegeix el fet que són ja diverses les ocasions al llarg del present mandat de CGPJ en què ha tingut de pronunciar en aquest sentit".

"La primera obligació d'un responsable públic és no contribuir al desprestigi de les institucions democràtiques i, dins d'elles, el poder judicial", conclouen.
 
L'acord ha estat aprovat amb els vots de el president de Tribunal Suprem i de el Consell General de Poder Judicial, Carlos Lesmes; i dels vocals José Antonio Ballester, Núria Díaz, Juan Manuel Fernández i Juan Martínez Moya. Els vocals Álvaro Cuesta, Rafael Mosso i Pilar Sepúlveda han votat en contra.

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#12 Flanagan , Tabarnia City, 23/10/2021 - 15:49

Otra que no ha trabajado en su vida en empresa privada, la novia de chucky.

#12.1 D. Baró, El Prat de Llobregat, 23/10/2021 - 19:11

Pero el túnel está ahí...que cada uno piense si quiere, pero en aras a mi libertad de expresión repito el túnel está ahí.
Las declaraciones magnánimas, grandilocuentes, yo creo que ya no dan votos a la par que en según que cargos, según que, pues no.
Si todo vale, vale todo. Eso debe quedar meridianamente clarinete.

#10 David, Maresme, 23/10/2021 - 10:38

Es una vergüenza que esta gente esté en las instituciones y criticando todos los que todo lo que no le va bien ya parece a ETA y a los lazis

#9 Resistencia , Flors i violes , 23/10/2021 - 10:25

El defraudador de la Seguridad social y la de profesión activista renumerada diciéndole al Supremo como se han de interpretar las sentencias que el propio Supremo ha dictado.
Tendría su gracia si lo dijeran en una reunión de cachimbas, desde dónde lo hacen resulta peligroso.

#8 Resistencia , Flors i violes , 23/10/2021 - 10:07

Cuando mediocres e ignorantes ostentan poder se convierten en miserables. Pueden escrachear pero si es a ellos piden pena de cárcel, tienen casoplones pero animan la okupacion a otros, odian a la policía pero piden más escoltas que nadie, más impuestos pero ellos pueden defraudar.
No solo pretenden dictar las leyes, sino decidir a quien se aplica.

#7 Die Frage, Barna, 23/10/2021 - 10:07

Aquells que critiquen el franquisme han adoptat literalment el sentit de considerar-se per damunt de les lleis i de l'ordre públic característiques d'aquell règium. El càrrec segons ells els eximeiix de les obligacioons de qualsevol ciutadà "normal". Compte amb aquesta gent!. Si una part de la gent encara els vota, malament rai.