Publicitat
Política · 9 de Març de 2016. 21:01h.

Una política que fa autocrítica

Munté rebutja qualsevol “triomfalisme” del Govern en la lluita contra la pobresa

Una política que fa autocrítica

Neus Munté

La consellera de la Presidència, Neus Munté, ha reconegut que les dades sobre desigualtat social i pobresa són “preocupants”. "Cap triomfalisme. Sí autocrítica. No fatalisme”, ha assegurat en el ple monogràfic sobre la pobresa i la situació d’emergència social que s’ha celebrat aquest dimecres al Parlament.

També ha admès que “no vam sortir-ne satisfets nosaltres, el Govern, del ple monogràfic sobre augment de la pobresa i les desigualtats de fa dos anys”. “Jo crec que ni vam agradar, ni ens vam agradar a nosaltres mateixos”, ha reblat Munté, al mateix temps que ha retret l’oposició no haver esmentat “les dificultats del context”.

En aquest sentit, ha assenyalat que “no es té en compte l’extraordinari dèficit fiscal, ni el sostre de dèficit fixat unilateralment per part de l’Estat, ni els incompliments de lleis, o impagaments d’obligacions contretes” per part del Govern espanyol. La consellera, en aquesta línia, ha subratllat que la Generalitat assumeix el 82,5% del finançament de la Llei de la dependència que va aprovar el govern de José Luis Rodríguez Zapatero, degut als “incompliments” i “retallades” de l’Executiu central.

Per altra banda, Neus Munté s’ha compromès a treballar per “enfortir” l’estat del benestar i ha advertit que rebutjarà totes aquelles mesures que “no continguin un àpex de realisme”. “Quan nosaltres parlem de realisme vol dir que no enganyarem a ningú, com tampoc ho vam fer quan discutiem, quan elaboràvem el pla de xoc social”.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#4 botifler1914, Barcelonia, 10/03/2016 - 10:18

Quan nosaltres parlem de realisme vol dir que no enganyarem a ningú

La pobre de tanto mentir ya no sabe donde esta la verdad.

Autocrítica no hace, le hecha las culpas a España, como siempre. Patética.

#3 Cata.....quéééé??????, Montcada i Reixac, 10/03/2016 - 08:00

No tiene dignidad,habla de autocritica,cuando lleva un montón de años en la "teta" sea con la UGT,sea con Convergencia,un monton de años.La culpa el gobierno central,para variar,no los recortes de Conv.no,las mordidas de Sanidad,ni las del 3%,ni los embargos en su partido,no tiene verguenza.

#1 La salida a la pobreza es trabajo!, Tarragona, 09/03/2016 - 21:13

Menos propaganda! de políticos q viven muy bien y por encima de sus posibilidades de gestores, iniciativas e inteligencia, q es poca, si comprobamos los " resultados" obtenidos! Llevamos más de 4 años "perdidos"...
Las empresas cambian de domicilio y se van a otra de las 16 autonomías...