Publicitat
Política · 13 de Maig de 2009. 17:02h.

Una regidora d'Esquerra va passar per la Falange

El regidor del PP de Mataró amb la bandera espanyola va coincidir amb ella a les primeres eleccions generals

La regidora d'Esquerra a Mataró Maria Rosa Cuscó va ser candidata de Falange a les primeres eleccions generals, el 15 de juny de 1977, segons revela el regidor del PP Juan Carlos Ferrando en una entrevista amb e-notícies. Ferrando és el regidor que va casar uns nuvis amb un bracelet amb la bandera espanyola.

Ambdós formaven part de la llista de Falange Española (Auténtica), però Cuscó "anava més amunt". Posteriorment, van coincidir al ple de l'Ajuntament de Mataró: l'un com a regidor del PP i l'altra d'Esquerra. La dirigent local d'Esquerra va ser regidora de Participació, Cooperació i Dona entre els anys 2005 i 2007. Cuscó va substituir Toni Civit.

Juan Carlos Ferrando, per la seva banda, justifica el seu pas per la formació d'extrema dreta perquè "havia molt gent llavors que era maoista, estem parlant de Pol Pot, que es va carregar el 25% de la gent de Cambodja". En la seva opinió, l'evolució de Cuscó "és una mica sorprenent", però defensa que "sempre ha estat catalanista", fins i tot quan estava a Falange.

E-notícies no ha pogut contactar amb Maria Rosa Cuscó, però aquesta informació ha estat comunicada al gabinet de premsa d'Esquerra.

Maria Rosa Cuscó, en un acte polític. (Foto: capgros.com)
Publicitat
Publicitat

49 Comentaris

Publicitat
#49 jurgen, bc, 22/09/2011 - 23:31

conec la Maria Rosa desde fa trenta anys, a treballat per la nostre llengua com ningú, creieu-me si tots fossin com ella, tot aniría millor.

#48 P.Ramentol, Mataró, 20/05/2009 - 10:18

Sembla mentida com l\'aparell de ERC, en comptes de sumar, fa maniobres subterrànies per torpedinar a Reagrupament !. Que li ho preguntin a un dels actuals regidors de ERC a Mataró, que va fer el possible per quedar-se la cadira de la regidora esmentada

#47 Jaume, Tarragona, 19/05/2009 - 19:55

Fa 30 anys ! En aquella època Montilla era PRT (maoista) i bescantava el català. Piquè era PSUC; i a Puigcercós li faltava poc per militar a Terra Lliure; i Gomis (CiU) alcalde franquista a Montblanc. Ens cal tothom. El Ferrando aquest surt amb aixó ?

#46 joan, barcelona, 15/05/2009 - 12:40

no mes extrany ,alli ont hi ha mamella els de erc si evoquen com boixos, o es fan de erc els que volen xuclar que es evident que ho admeten tot.

#45 alegre, esplugues, 15/05/2009 - 12:37

falange autentica no fue facha ni antes ni ahora. basta entrar en su www para comprobarlo. Obviament no es secesionista ...pero maria rosa puede cambiar como muchos otros. Yo la conoci y es gran persona, y lo seguira siendo pese al cambio, q a mi me apena