Publicitat
Política · 3 de Setembre de 2009. 10:18h.

"Una setantena" d'ajuntaments podrien copiar el referèndum

L'alcalde d'Arenys afirma que "l'Estat hauria d'esperonar la participació a tota hora"

"Una setantena" d'ajuntaments podrien copiar el referèndum

Dues persones votant durant el referèndum de l'Estatut

L'alcalde d'Arenys de Munt, Carles Mora, ha estat entrevistat a El món a RAC1, on ha parlat del recurs de l'advocacia de l'Estat contra el referèndum d'independència. L'alcalde d'Arenys considera que "l'Estat el que hauria de fer és esperonar la participació a tota hora i d’una manera natural".
 
"El que no ha de fer és tallar les ales a la població quan aquesta població es vol manifestar en qualsevol tema", ha afegit, a més de recordar que "sempre ens queixem de la desafecció popular per la política, doncs ja és hora de fer participar aquesta població".

"Els nostres advocats ja han dit que la consulta pot continuar perquè no té una base legal, aquest recurs", ha apuntat, a més d'assegurar que "és una qüestió completament legal". Tot i això, ha deixat clar que "si hi hagués la decisió d’un jutge que ens ho prohibís acataríem la decisió del jutge".

Mora ha recordat que "això es fa des d’un punt de vista privat. L'Ajuntament l’únic que fa és cedir un local". "A títol institucional, l’únic que fa l'Ajuntament és cedir un local que el cedim a tothom", ha assegurat, a més de proposar que "si el problema és cedir un local es farà en un altre local."

Sobre un possible efecte multiplicador del referèndum, Mora ha dit que "s’hi han interessat molts ajuntaments, gairebé una setantena, que vindran a observar el procés". També ha volgut expressar el seu "agraïment profund i sincer a aquesta gent que se n’ha adonat que fer coincidir la consulta popular amb la manifestació de la Falange realment era un disbarat."

Tot i això, Mora ha informat que "tenim un dispositiu amb Mossos, Policia local i setanta voluntaris, que faran d’encoixinat entre els mossos i la gent". "Tot està garantit perquè la gent vegi la seva integritat protegida i perquè la consulta es pugui fer sense cap tipus de problema", ha afegit.

L'alcalde ha manifestat que "estem convidant la gent que surti al carrer molt tranquil·la, que pugui gaudir del dia, i que això pugui ser una festa de la democràcia".

Publicitat
Publicitat

59 Comentaris

Publicitat
#59 Fran, Llinars, 04/09/2009 - 00:56

TORI, llibertat d´expressió dius?la mateix llibertat q tenen els empresaris x retolar en la llengua que volguin?

#58 Tori, BCN, 03/09/2009 - 23:09

Kropotkin, lo que es nauseabundo es como los españoles y los unionistas quieren limitar la libertad de expresion.

#57 Hug, Begur, 03/09/2009 - 20:18

Espanya es ilegal desde el casament de isabel i el tontet d´en Ferran. Eren cosins i varen falsificar els papers. Tot el que ve despres no val. Llastima que no hi havien jutges llavors.

#56 Jep, Catalunya, 03/09/2009 - 18:32

Espanya, "Estado de Desecho". VISCA CATALUNYA LLIURE //*//

#55 Jep, Catalunya, 03/09/2009 - 18:27

"Estado de Derecho" diu? Serà "Estado de Desecho"! Només cal observar el trist espectacle ofert pel Tribunal Constitucional, màxim òrgan per dirimir els assumptes més importants de la Carta Magna espanyola. Un autèntic "Estado de Desecho"