Publicitat
Política · 21 de Setembre de 2022. 09:55h.

Una vintena de dirigents d'ERC s'arrisquen a anar a la presó

Per les seva presumta relació amb l'1-O

Una vintena de dirigents d'ERC s'arrisquen a anar a la presó

Esquerra ha commemorat els cinc anys del 20 de setembre de 2017 als Jardinets de Gràcia de Barcelona, en un acte en què alguns dels protagonistes d'aquell dia, Josep Maria Jové, Lluís Salvadó i Natàlia Garriga, han recordat les "detencions arbitràries" que van patir i la resposta de la gent. "Hi ha una vintena de persones que poden entrar a la presó en els propers mesos", han alertat.

Jové ha alertat que "hi ha una vintena de persones que poden entrar a la presó en els propers mesos, persones investigades i perseguides. Nosaltres tenim una xarxa de suport i solidaritat, formem part d'un gran partit i no ens hem sentit mai sols, però molta de la gent que està pendent de judici és més anònima, i és de justícia recordar-nos d'ella".

Són persones acusades de delictes com el de malversació, que porta aparellats molts anys de presó: "càrrecs de Govern, funcionaris, treballadors de l'Administració, d'empreses i compromeses des de molts àmbits", ha detallat Salvadó. De fet, ell i Jové estan a l'espera d'un judici en què la Fiscalia de l'Estat i Vox els acusen de malversació, desobediència, prevaricació i revelació de secrets.

El president d'ERC, Oriol Junqueras, per la seva banda, ha assenyalat que "ens sentim legítimament orgullosos de tot allò que vam fer el 20S, l'1-O i el 3-O". "D'haver sacrificat la llibertat personal per la col·lectiva del país; estem orgullosos de ser qui som, del que vam fer i del que seguim fent", ha asseverat.

"Les fotos d'aquell dia, del 20-S, demostren que l'independentisme que està en condicions de guanyar és el que suma, el que sap construir un projecte col·lectiu amb el conjunt de la societat", ha defensat, també. "Vam aprendre que l'única vegada de ser més forts és ser cada vegada més, i per això defensem un independentisme transversal, inclusiu i integrador".

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#17 Capit@n España, Purgandus populus!!, 23/09/2022 - 09:49

Un altre atac a Cataluñeee !!!!

#16 Alejandro , Santa Coloma de Gramanet , 21/09/2022 - 18:22

Viven en un perpetuo 1714, entonces continuaron una guerra que estaba perdida porque exigían conservar sus privilegios como si no hubieran hecho nada, montaron el pollo y luego que les eximierán del castigo y que se olvidará el tema, y estos igual la lian y quieren salir impunes y seguir con su fiesta

#15 Baijal, Barcino, 21/09/2022 - 18:18

Qui la fá....la paga. Qu.els moqui sa iaia.

#14 Alejandro , Villadecans, 21/09/2022 - 18:15

Según este tipo por ser indepe el delito de malversación se debe anular, es tan tontín que no se entera que para que eso pasará tendrían que haber ganado, los perdedores pagan la fiesta y más cuando lo hacen con dinero que no es suyo

#13 Barcelonés , Los secesionistas odiáis CAT, 21/09/2022 - 16:15

¿Personas perseguidas? Más bien cometedores de delitos que deben ser juzgados

Para perseguidos los que vuestro partido mató con un tiro en la nuca en época de Companys

Pedid perdón, sinvergüenzas