Publicitat
Política · 30 de Setembre de 2012. 17:33h.

Unió acusa Rajoy de "no voler entendre Catalunya"

Pelegrí afirma que "si cal complir les lleis, s’han de complir totes, no només les que el govern de l’Estat vol"

Unió acusa Rajoy de "no voler entendre Catalunya"

Pelegrí, amb Pujol i Corominas, a l'Alderdi Eguna

El secretari general d’Unió, Josep Maria Pelegrí, ha afirmat que “des de fa molts anys CiU ha intentat encaixar Catalunya en una Espanya plurinacional ja des del procés de la Constitució espanyola i de l’Estatut. El que s’ha demostrat és que el president del govern de l’Estat, Mariano Rajoy, és la màxima expressió del fet que a Catalunya no és que no se l’entengui, sinó que no se la vol entendre".

Durant l’Alderdi Eguna del PNB a Foronda (Àlaba), ha manifestat que "els problemes que es deriven d’aquesta voluntat del president Rajoy de no voler entendre Catalunya generen aquestes dificultats. Nosaltres oferim diàleg, anem a Madrid a plantejar una proposta de Catalunya al govern espanyol i la resposta és no. La resolució aprovada dijous al Parlament planteja el diàleg, el respecte institucional, el diàleg entre els partits polítics i la societat civil i la resposta és no".

El secretari general d’Unió ha destacat que "ahir vam tenir un exemple del fet que no ens volen entendre. Les inversions de l’Estat a Catalunya han de respondre a un percentatge en funció d’uns acords i d’unes lleis. Ahir el ministre Montoro ens va donar a conèixer les xifres i  del 18.7% vam baixar a un 11%. Per tant, si cal complir les lleis, s’han de complir totes, no només les que el govern de l’Estat vol que es compleixin i no pas les altres". Pelegrí ha ressaltat que “l’actitud del president del govern d’Espanya és la de no voler entendre Catalunya i això és greu”.

La delegació d’Unió que ha assistit a l’Alderdi l’han integrat el secretari general, Josep M. Pelegrí, el vicesecretari general, Antoni Font i l’eurodiputat, Salvador Sedó. Per part de CDC hi ha anat el secretari general, Oriol Pujol i el vicesecretari general de coordinació institucional, Lluís Corominas.

Pujol ha dit que "a Catalunya s'acaba una etapa i en comença una de nova". Sobre les enquestes, ha apuntat que mostren "un canvi d’etapa” en la qual la federació nacionalista “farà plantejaments radicalment democràtics”. De fet, “és aquesta radicalitat democràtica”, ha afegit, la que ha de guiar el procés que ha encetat Catalunya.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Tio Canya, Ala Frugell, 01/10/2012 - 15:01

L' Estat Espanyol incumpleix les lleis fetes per mateixos. Com volen que nosoltres cumplim amb les Lleis seves?. Prou ja de collonades, Volem l' Autonomia de Portugal.

#2 spanish, Madrdi, 01/10/2012 - 07:50

estos que cqben en un bar que quieren ? porque no se ponen a currar d euna vez si saben claro

#1 Mohammed Abdullah, Ceuta (España), 30/09/2012 - 22:39

Pero que es lo que hay que entender? Que os quereis secesionar por favor dejemos ya las monsergas victimistas, aqui no hay nada que "entender", "negociar" o "discutir" que no sea como hacemos para que se haga vuestra secesion legal y civilizadamente, el resto es folclore y no estamos ya para coñas