Publicitat

Duran es queixa a través de la premsa, però no a la direcció de la federació

Unió afluixa

Imatge de la reunió

El president d’Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha mostrat la seva disconformitat en els darrers dies amb algunes iniciatives de Convergència (CDC). Malgrat això, durant la reunió de l’executiva de CiU d’aquest dilluns no s’ha parlat d’aquestes crítiques.

Duran, en efecte, retreia divendres en la seva carta setmanal als militants que CDC aposti per una llista unitària en unes plebiscitàries “sense consultar” la seva formació. De la mateixa manera, aquest diumenge deixava la porta oberta a trencar la federació nacionalista.

"Si unes noves generacions de CDC el que desitgen és substituir la coalició de CDC amb Unió, per una coalició amb ERC, parlem-ne”, assegurava a la clausura del Congrés Nacional d'Unió de Joves.

Però de tot això no se n'ha parlat a la reunió d’avui. En canvi, el secretari general de CiU, Ramon Espadaler, ha explicat en roda de premsa que “CiU atorga una importància crucial a tot allò que fa referència al 9-N” i que per a la federació “és substantiu restablir el consens, que permeti tenir un 9-N de qualitat”.

A preguntes dels periodistes, ha reiterat que “la competència de la convocatòria electoral correspon al president de la Generalitat. Aquesta competència la té i la reté qui ens ha comunicat que està disposat a considerar l'opinió de totes les forces polítiques que estan pel dret a decidir abans de procedir, si fos el cas, a un avançament electoral. Però això no està avui damunt la taula de la federació de CiU”.

D’altra banda, Espadaler, traslladant un altre dels temes de la reunió, ha comentat que els Pressupostos Generals de l'Estat, que demà es debatran al Congrés “són absolutament irreals. Parteixen d'unes dades exageradament optimistes”.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat