Publicitat
Política · 11 de Juliol de 2015. 12:51h.

Unió alerta contra un “tripartit CDC-ERC-CUP”

Espadaler diu que “el país no pot estar més d'un any en campanya electoral”

Unió alerta contra un “tripartit CDC-ERC-CUP”

Espadaler, després de la reunió

El secretari general del comitè de govern d’Unió, Ramon Espadaler, ha alertat contra un possible “tripartit CDC-ERC-CUP” i ha assenyalat que “sembla que hi ha més obsessió per veure qui lidera l'independentisme que per qui lidera el govern i com es governa el país”.

Espadaler ha dit que “les eleccions són les eleccions i els referèndums són els referèndums. Catalunya necessita eleccions per tenir un govern estable i sòlid i un referèndum perquè Catalunya pugui decidir el seu futur”.

Després de la reunió amb la nova direcció de la intercomarcal de Barcelona ciutat, el secretari general del comitè de govern d'Unió, acompanyat pel vicesecretari general, Toni Font, i pels membres de la nova executiva de Barcelona Ciutat presidida per Sònia Recasens, ha refermat el “compromís amb la ciutat i el país”.

Espadaler ha exposat que “el 14 de gener, el president de la Generalitat, després d'una reunió amb Junqueras, va anunciar eleccions el 27-S. Assistim amb un punt de perplexitat al debat de les llistes úniques: se'ns posa sobre la taula que les del 27-S, haurien de venir seguides -si hi ha llista única- d'unes noves eleccions cinc mesos després”.

“Volem fer una reflexió i adreçar-la al president Mas que té la potestat de convocar-les i de treballar amb aquesta llista única -que nosaltres respectem-: el país no pot estar més d'un any en precampanya i campanya electoral”. I ha reblat: “no podem estar en una precampanya electoral del 14 de gener fins el 27-S i cinc mesos més fins al febrer perquè hi hagi unes noves eleccions”.

“No pot ser que estiguem més d'un any en precampanya –ha dit- i no tenir l'estabilitat que requereix el país ni un govern capaç de governar. Això va en detriment de l'acció de govern i de la necessitat de prendre decisions en un moment en què cal aprofitar totes les oportunitats -que n’hi ha- de recuperació econòmica”.

“Les eleccions són les eleccions i els referèndums són els referèndums. Aquest país necessita les dues coses: eleccions per tenir un governs estable i sòlid i un referèndum perquè Catalunya pugui decidir el seu futur”, ha expressat Espadaler i ha refermat que “Unió treballarà amb aquests dos objectius: "que les eleccions puguin donar-nos un govern estable capaç de governar al servei del país i treballarà també -i ens generarà més temps com ha passat en altres latituds- molt clarament al servei de fer un referèndum acordat emparat en la legalitat per decidir quin és el futur que volem per a Catalunya”.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#6 Pope, BCN, 16/07/2015 - 12:49

El Sr. Espadaler ha estat com a Conseller d?Interior i coneixia perfectament les directrius de CIU. Quan un no hi està d?acord sempre pot dimitir i no ho va fer-ho. Ara ja es veu ocupant la poltrona d?en Duran i tot són esgarrifalls contra Convergència. Haver-ho pensat abans,no?

#5 BEJOTA, BCN, 12/07/2015 - 13:58

Joana Ortega, ofereix les dades definitives de la consulta independentista del 9Ngencat.cat

Política 01/12/2014 21:02 Hi va votar un 37%.
La Generalitat xifra la participació final en la consulta en el 37% del cens, i el suport a la independència en el 30%

#5.1 BEJOTA, BCN, 12/07/2015 - 13:59

N.B. DADES DEL TRIPARTIT.

#5.2 Pope, BCN, 16/07/2015 - 12:39

#5

Dia rere dia ens castigues amb el mateix. Ho tens escrit i ?corta i pega? oi? Una vegada ja tu vaig dir però continues sent el mateix pesat de sempre. Deus ser contable per la teva afició als números. Pensa una mica, escriu alguna cosa nova i potser et llegirem. Quin avorriment, fill meu.

#4 Enric, ABC, 12/07/2015 - 00:19

Clar i català Molt d,acord! Ja sé a qui votaré

#3 Emma, Sheffield (Anglaterra), 11/07/2015 - 20:39

Mai m havia plantejat com eren Convergència i Unió com a partits diferents. De fet. Pensava que eren un de sol. Però pel que veig, Unió assumeix els valors que sempre ha defensat CIU amb un toc més de realisme i de sensibilitat social. A veure si ho fan bé. Fa falta gent amb criteri i europeista

#2 Prozac reseller, BCN, 11/07/2015 - 18:49

Es un gran momento para la gente sensata, y este año vamos a tener muchos buenos momentos. Los indepes, estelados y demás lobotomizados ya pueden ir haciendo acopio de prozac