Publicitat
Política · 11 de Novembre de 2013. 16:29h.

Unió apel·la al PSC

El vicesecretari general diu que “no ens podem permetre el luxe” que es despengin del procés

Unió apel·la al PSC

Imatge del comitè de govern

El vicesecretari general d’Unió, Toni Font, ha apel·lat al PSC ara que, segons ha dit, “arriba l’hora de la veritat”. Font, després del comitè de govern d’UDC, ha comentat que els socialistes catalans s’han de “sentir còmodes”.

Sobre la comissió parlamentària d'estudi del dret a decidir i a les vies a desplegar en les properes setmanes per fer la consulta, el vicesecretari general d’Unió ha dit: “ara arriba l'hora de la veritat, que passa per esgotar aquestes cinc vies que se'ns va traslladar per fer la consulta”.

“Nosaltres som del parer que, pel que fa a les que depenen del Congrés espanyol hem de desplegar tant la via del 150.2 com la de l'article 92 de la Constitució”, ha afegit abans de ressaltar que “la transcendència del procés es mereix també que el Parlament traslladi una proposició de llei a Madrid perquè aquest sigui el mandat de la cambra catalana, i a partir d’aquí es puguin desplegar aquestes vies”.

Pel que fa a la llei de consultes -en aquestes moments en tràmit al Parlament- ha afirmat que “hem encoratjat els nostres representants perquè tinguin en compte que també en aquesta llei com en la resta del procés, el PSC s'ha de sentir còmode. Fets d'aquesta transcendència necessiten l'empara de totes les forces polítiques i quantes més millor. Tan debò s'hi poguessin incorporar d'altres que ja van decidir d'entrada no formar part d'aquesta comissió”.

A preguntes dels periodistes ha destacat que “la nostra obligació és evitar que del procés endegat es despengin forces polítiques. No ens podem permetre aquest luxe, que aquest procés acabi sent un procés nacional adreçat només als nacionalistes".

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#8 Pere, BCN, 12/11/2013 - 07:50

Perquè Sr. Duran i companyia, el que no farem és preguntar: Voleu la mateixa merda dels últims (300) anys?

#7 Pere, BCN, 12/11/2013 - 07:48

Però si de sempre han estat despenjats, gairebé tant con un tal Duran i Lleida. Si no volen que no sumin. El més important en aquest procés és la gent, no els partits ja que amb una majoria parlamentària, que existeix, que dugui a terme la consulta és suficient.

#5 Marc, Girona, 11/11/2013 - 21:06

Algú em pot dir a què s'ha dedicat aquest senyor tota la seva vida? Sé q ha estat durant un munt d'anys secretari personal del Duran.I aquest senyor ens ha d'anar donant lliçons polítiques? Senyor Font! A veure si marxen vostè i el Duran d'una punyetera vegada!Q fa molt q vivien del cuento!

#4 Montserrat, Catalunya, 11/11/2013 - 19:55

Contra el referèndum per decidir la llibertat de Catalunya, hi fot més feina el Duran que els del PPC No us esforceu, Unió no treball, no ha treballat ni treballarà mai per Catalunya, ho fa per una minoria d'especuladors i per mantenir el tren de vida que porta el Duran i d'altres de la seva tropa

#3 ambaixadorCAT, Bristol, Figueres, 11/11/2013 - 18:14

els d'Unió i el PSC han d'entendre que la tercera via no existeix. Hem de decidir si volem la independència o no. I en tot cas els federalistes poden proposar que, un cop siguem independents, votar per si volem fer una federació d'igual a igual amb espanya, sense espolis pel mig.

#3.2 Marc, Mataro, 12/11/2013 - 18:20

aixo es confederacio...!