Publicitat
Política · 2 d'Abril de 2012. 21:26h.

Unió centra el seu congrés en la crisi econòmica

Els democristians s'allunyen de la 'transició nacional' de CDC

Unió centra el seu congrés en la crisi econòmica

Presentació de la ponència d'Unió

Unió Democràtica de Catalunya ha centrat la seva ponència de cara al 25è congrés nacional del partit a "donar resposta a la crisi econòmica, a la convulsió nacional i a la fractura de la cohesió social". L'equip redactor la ponència -Marta Llorens, Ramon Espadaler, Antoni Castellà, Manel Silva i Sònia Recasens- ha presentat els continguts del document, de 96 folis, titulat "Catalunya: centralitat, humanisme i justícia social".

Segons han explicat en roda de premsa, el document es basa en la "recuperació de la responsabilitat nacional, situar la família com a centre de la construcció comunitària, eradicació de la pobresa, passar de la cultura de l’Estat del Benestar a la societat del benestar, austeritat i eficàcia en racionalització en les administració públiques i estabilitat pressupostària com a compromís de disciplina a través del pacte fiscal”.

La portaveu de la formació, Marta Llorens, que ha presentat el logotip del Congrés, ha destacat que la “ponència pretén ser la visió de la situació actual del món, d’Europa i de Catalunya i recollir les respostes d’Unió”. En aquest sentit, ha assegurat que “la nostra primera preocupació ha estat donar resposta a la crisi econòmica. Per a Unió la recepta és l’economia social del mercat, una resposta entre el liberalisme i intervencionisme socialista. D’altra banda, apostem per la recuperació dels valors que Unió defensa des de fa molts anys”.

També ha dit que “també volem donar resposta a una certa convulsió nacional. El grup redactor de la ponència hem volgut mantenir amb la coherència que des de l’any 1931 els fundadors van donar com a resposta “no som ni blancs ni rojos, nosaltres som taronges”. "Seguim defensant la confederació dins dels pobles de l’Estat", ha afirmat.

Per la seva banda, Ramon Espadaler ha dit que "reclamem per a Catalunya la plena sobirania en els aspectes que ens defineixen, que ens donen identitat: la cultura, la llengua, el nostre Dret, també en l’àmbit de les polítiques socials, que tinguem la més absoluta i plena competència. En l’aspecte fiscal reclamem allò que és el pacte fiscal, relació bilateral amb l’Estat que permeti superar aquest període de desequilibri en la balança fiscal, que és un risc per a l’autogovern i per superar la crisi”.

“Ens preocupa també el risc de fractura en la nostra societats des de la perspectiva nacional particularment d’ençà de la sentència del TC respecte a l’Estatut i també com a conseqüència d’una catalanofòbia instal·lada en diferents àmbits polítics i particularment mediàtics estatals”, ha afegit.

Finalment, Antoni Castellà ha apuntat que "la voluntat d’Unió de situar la plenitud nacional com a eix de la nostra defensa política comporta que ens puguem desenvolupar com a qualsevol altre país normal, en un context econòmic molt complex". En aquest sentit, ha dit que "volem tenir prou instruments com a país per afrontar la situació actual" perquè "estem travessant una crisi econòmica sense precedents amb causes internacionals i domèstiques".

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#9 lluis, barcelona, 03/04/2012 - 23:21

CDC no ho podia fer ja que una part de la seva militància és socialdemòcrata, CDC en la seva fundació l'any 1979 és definia com Socialdemocrata, malgrat ara actuí con un patit neo-liberal, i la seva l'aparell del partit sigui força conservador, pot ser la postura oficial hauria rebut un patit toc

#8 jajajjajajajajaaaaa, Barcelona, 03/04/2012 - 15:59

Silva es del OPUS llava muchos años pillando del congreso ademas de abogado del estado......Espadaler, jajajjajajjaa si supierais como lo pillaron una vez en el despacho de la conselleria jajajjajaa, Castella, antes MDT ahora de misa, las nenas mas vale no hablar

#7 Laura, Barcelona, 03/04/2012 - 14:11

Un partit que no es presenta mai a unes eleccions, que no té cap influència en l acció de govern ni a les lleis, que gairebé no té militants, que té un posicionament ambigu i confós i que no té credibilitat pels sectors socials afins: eina cara, inútil i estèril i encara es dediquen a enredar a CDC

#6 Joan Soler, Manresa, 03/04/2012 - 13:33

Només hi ha dues banderes , la del mig és una ombra. Ara bé aquests d'UDC val més que facin coalició electoral amb el PP. Són clavats d'ideologia i a més democratacristians.... és a dir de l'Opus.

#5 Per curiositat..., Barcelona, 03/04/2012 - 12:29

Quina és la bandera del mig?