Publicitat
Política · 23 de Juliol de 2015. 16:32h.

Unió coincideix amb la CUP en immigració

Els demòcrata-cristians també demanen el tancament "progressiu" dels CIE

Unió coincideix amb la CUP en immigració

Pelegrí i Espadaler, en una imatge d'arxiu

Unió ha votat aquest dijous a favor del tancament dels CIE -en el debat que s’ha fet al Parlament- tot i el discurs dur sobre immigració del líder de la formació, Josep Antoni Duran i Lleida.

Duran, per exemple, assegurava durant la campanya electoral de les generals del 2011 que "la immigració és un problema" que no s’ha sabut "administrar amb rigor”. Dies després lamentava que "el relleu generacional” a Catalunya “es vagi fent amb persones de fora” perquè “els nous nascuts són majoritàriament fills de mares immigrades”.

Tot i això, Unió ha apostat per donar suport a la conclusió del grup de treball de revisió del model dels CIE que insta al govern a exigir al govern espanyol que tanqui aquests centres d’internament. La proposta s’ha aprovat per 104 vots a favor (CiU, ERC, PSC, CUP i Marina Geli) i 28 en contra (PPC i C’s). 

Així, es reclama, en el termini més breu possible, “un procés que condueixi al tancament progressiu dels centres d’internament per a estrangers”, i que apliqui “mesures cautelars alternatives a l’internament” per als estrangers en situació irregular.

El gruix del dictamen de la comissió de justícia amb les conclusions s’ha aprovat amb els vots a favor de tots els grups excepte el PPC, que hi ha votat en contra i només ha donat suport a part del text introductori i a dos apartats sobre les garanties jurídiques als CIE i els processos de regularització i asil.

La part del text introductori, que considera els CIE com una “anomalia en l’ordenament democràtic del país” i en què es demana una revisió del model amb una reflexió profunda “sobre la política migratòria” i “els drets de les persones que la pateixen”, s’ha aprovat per 86 vots a favor (CiU, ERC, ICV-EUiA, CUP i Geli), 19 en contra (PPC) i 27 abstencions (PSC i C’s).

En aquesta línia, a  les vint-i-quatre conclusions aprovades es demana la derogació de les “devolucions en calent”, la prohibició “a Catalunya de manera explícita i amb caràcter immediat” de les identificacions basades en el perfil ètnic de les persones, càmeres de videovigilància al CIE de Barcelona, que les polítiques d’asil siguin prioritàries, o que no acabin als CIE les persones provinents dels centres d’estada temporal d’immigrants de Ceuta i Melilla i es creïn sistemes independents de supervisió de com es fan les expulsions.

Al debat, que ha estat seguit des de la tribuna de públic per representants d’associacions de suport al tancament dels CIE, han intervingut els diputats Cristina Bosch (CiU), Gemma Calvet (ERC), Ferran Pedret (PSC), Sergio Santamaria (PPC), Sara Vilà (ICV-EUiA), Carmen de Rivera (C’s), Quim Arrufat (CUP) i Marina Geli (diputada no adscrita).

Espadaler, amb diputats d'Unió al Parlament

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 spanish, Madrid, 24/07/2015 - 13:51

el que no diuen mai eés on els posem ? al carrer ? o casa d´Arrufat, Fernandez i cia '

#1 Pere, BCN, 24/07/2015 - 09:44

Una cosa que hagin votat el mateix, però afirmar que coincideix amb la CUP, és afirmar massa.
Però ja estem acostumats a les noticies d'e-noticies.