Publicitat
Política · 1 d'Abril de 2009. 22:48h.

Unió de Pagesos suspèn Llena

Exigeix "un major control de la pressió, injusta i il·legal, que existeix a l’activitat agrària"

Unió de Pagesos suspèn Llena

El conseller Llena, en una imatge d'arxiu

Unió de Pagesos ha elaborat un manifest reivindicatiu sota el lema “El Govern no es mou, la pagesia no s’atura”, amb les alternatives que considera que són necessàries per fer front a la crisi que viu la pagesia. El sindicat fa públiques les seves propostes després de denunciar "en reiterades ocasions la manca de voluntat del Departament d’Agricultura i del conjunt del Govern per engegar mesures eficaces que ajudin a resoldre la complicada situació que afecta els professionals agraris". Unió de Pagesos traslladarà les seves propostes a tots els grups parlamentaris per tal que s’obri un debat sobre la situació actual del sector agrari català i sobre les seves necessitats per fer front els reptes de futur.

El sector agrari acumula dos anys amb una evolució força negativa. Ho demostren diversos factors: el PIB agrari ha estat negatiu en els vuit trimestres (2007-2008); entre el 2006 i el 2008 han desaparegut el 4,2% de les explotacions agràries i han deixat l’activitat 17.781 persones, de les quals 16.057 professionals (-13%)  i 1.724 treballadors per compte aliè (-5,6%).

Davant d’aquest escenari, Unió de Pagesos proposa un seguit de mesures "que el Govern hauria de tenir en consideració per tal de donar resposta a les necessitats reals que té la pagesia en l’actualitat". El sindicat reclama mecanismes per millorar les condicions de vida, de treball i de la renda dels pagesos i pageses, i reivindica mesures per assegurar uns preus justos dels productes així com regles de mercat equitatives. A més, Unió de Pagesos reclama que els pagesos tinguin garanties si no poden continuar amb l’activitat i exigeix "un major control de la pressió, injusta i il·legal, que existeix a l’activitat agrària". Una altra demanda del sindicat fa referència a la disminució de les càrregues burocràtiques del Departament d’Agricultura.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Nati Roig, Lleida, 02/04/2009 - 11:22

I per no parlar de tot el holding que tenen muntat al darrera de Pagesos Solidaris, que encapçala monsieur JJ Vergés. que li preguntin a ell, vinga. Que conti tot el que hi ha darrera de les contractacions en origen i com es fan. i la pasta que reben

#1 Un pages enganyat, Catalunya, 02/04/2009 - 10:06

UdeP és un sindicat lamentable i sotmès als sociates, al Pujol pollastre darrera pllastre, als patètics del tristpartit, que ho han enfonsat tot, res de res. Mafiosos com Puigpelats i cia han devaluat aquesta sectari i vertical sindicat.