Política · 9 de Setembre de 2011. 21:41h.

Unió denuncia "l'intent barroer d’alteració del model d’immersió"

CDC, per la seva banda, parla "d’atacs contra el nostre autogovern"

Unió denuncia "l'intent barroer d’alteració del model d’immersió"

Duran, en una imatge d'arxiu

Unió ha denunciat "el malintencionat intent d’acabar amb el model d’immersió lingüística en català". Mitjançant un comunicat amb motiu de la Diada, la formació liderada per Josep Antoni Duran Lleida explica que "la Diada Nacional  ens arriba en un moment particularment difícil i complex per al nostre país. A la  greu situació generada per a moltes persones i moltes famílies catalanes com a conseqüència  de la severa crisi que estem vivint, hi hem de sumar el malintencionat intent d’acabar amb el model d’immersió lingüística en català".

"I encara més: acabem d’assistir a una precipitada reforma del text constitucional que, a més de limitar-nos la capacitat d’autogovern, ens ha exclòs  del consens constitucional en el qual sí que vam participar l’any 1978. Per tot plegat,  i molt particularment per la crisi econòmica i per l’intent barroer d’alteració  del model d’immersió lingüística en català, considerem que el nostre país esta greument exposat a un risc cert de fractura social", afegeixen.

Per la seva banda, CDC, que ha emès un comunicat per separat, destaca que "vivim immersos en una dura crisi econòmica que està posant a prova la nostra cohesió social. Al mateix temps, som testimonis, com s’ha vist recentment, d’atacs contra el nostre autogovern i contra la llengua catalana que tenen com a objectiu debilitar les institucions troncals de Catalunya i diluir la nostra identitat nacional".

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#7 Miquel, BCN, 10/09/2011 - 09:42

La Immersió lingüística es fa amb la bona intenció d'integrar els immigrants, inclosos els immigrants espanyols, a la societat catalana que els acull, de manera que no s'auto-excloguin.

#6 alberto, Badalona, 10/09/2011 - 09:26

Los políticos han de predicar con el ejemplo, ¿los hijos de Montilla o de Artur Mas estudian en catlán?
Lo que no quieras para tus hijos no lo quieras para los de los demás.
¿Cuántos políticos llevan a sus hijos a la escuela pública? Ni los de izquierda.

#5 Santiago, Mataro, 10/09/2011 - 09:07

LLAMAN INTENTO CHAPUCERO A LA SENTENCIA DEL TC Y DEL TSJC ? LLAMAN CHAPUCERO A CUMPLIR LA LEY? LLAMAN CHAPUCERA A LA LIBERTAD DE ELECCIÓN DE LOS CIUDADANOS CATALANES PARA ELEGIR UNA DE LAS DOS LENGUAS COMO VEHICULARES PARA EL ESTUDIO DE SUS HIJOS ?. Esta gente CAT se ha bebido en entendimiento.

#5.1 Josep, Lleida, 10/09/2011 - 21:23

Santiago la llibertat ja la tens, veste'n al pueblo i estudia com vulguis, peró no pretenguis que els catalans ens adaptem als immigrants.. Algú us va obligar a venir a Catalunya? Doncs encara menys us obliguem a quedar-vos, ja saps on està la porta.

#4 jajajajaaaaa, barcelona, 10/09/2011 - 08:55

aqui no s´atreveixen a fer referemdums jajaajajajaaaaa la immersio s´ha convertit en una eina d´adoctrinament para CIU, es com per l´esglesia l´ensenyament

#3 Sant Martin, Barcelona, 10/09/2011 - 01:19

Los NACIONALISTAS os lo aveis buscado todo solitos.....y es que queridos amigos los abusos son malos y al final se pagan....