Publicitat
Política · 18 de Desembre de 2013. 21:35h.

Unió diu que defensa el dret a l'autodeterminació

El partit assegura que el 50% de les baixes de Tarragona no estaven al corrent de pagament

Unió diu que defensa el dret a l'autodeterminació

Dirigents d'Unió, en una imatge d'arxiu. (Foto: unio.cat)

Unió ha assenyalat que defensa el dret d'autodeterminació, com a resposta a la baixa de gairebé un centenar de militants de la demarcació de Tarragona. També que la meitat de les persones que han decidit estripar el carnet del partit no estaven al corrent de pagament.

Així, en una nota pública de quatre punts, la formació liderada per Josep Antoni Duran i Lleida ha indicat que "des de 1931 Unió defensa el dret a l’autodeterminació del poble de Catalunya".

"Advertim que aquestes baixes ja estaven anunciades fa dos i tres anys –fins i tot algunes des del 2009- i que avui han vingut a formalitzar-les al registre de la seu central del partit a Barcelona", han remarcat.

"Per tant –han insistit-, la seva motivació no té res a veure amb la formulació de l’escrit que han presentat ja que Unió està compromesa al màxim amb la consulta, la pregunta i la data anunciada pel president de la Generalitat amb el suport d’una majoria àmplia del Parlament de Catalunya".

Segons la formació democristiana, "en una primera estimació s’ha comprovat que més del 10% d’aquestes baixes corresponen a persones que ja no eren ni militants ni simpatitzats d’Unió perquè ja s’havien donat de baixa prèviament".

"Més del 50% ja no ostentava la condició de militant perquè no estaven al corrent de pagament de les quotes anuals des de fa algunes anualitats i tampoc no participaven en les activitats internes del partit", han reblat.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 BEJOTA, BCN, 19/12/2013 - 18:36

El consejero delegado de Banco Sabadell, Jaime Guardiola, ha asegurado que la entidad es "un banco español" y no cree que las tensiones independentistas vayan a influir en el negocio. "No, nosotros no lo notamos", ha asegurado en un entrevista en El Economista, publicada este miércoles.

#5 Claüc, Sabadell, 19/12/2013 - 10:07

Per una part, Unió compta molts més militants dels que en realitat paguen.
Per l'altra part, aquests 100 militants ja feia mesos que discrepaven, i probablement per aixó ja no pagaven, fins que van fer pública la seva baixa.

#4 valeri, bna, 19/12/2013 - 09:28

Mentre no foteu fora al vividor En Duran i Lleida, UNIO no teniu res a fer. Nomes perdre militants cada dia; acabareu a rés. La trajecxtoria de UCD ha estat nefasta pel nostre país; ratlllant la traicio. Independencia ja.

#3 Xarly, L'Hospitalet, 19/12/2013 - 03:20

La pèrdua de vots de CIU es deu en gran part a les declaracions d'en Duran LLeida. Tercera via. I amb qui d'Espanya hem de pactar un estat federal? Si no hi creu ningú, ni estan oberts a negociar res. Obriu els ulls, ja va sent hora.

#2 Gerard del Clot, SÍSÍ, 19/12/2013 - 01:39

Duran està acabat i amortizat.És història.