Publicitat
Política · 22 de Febrer de 2014. 16:28h.

Unió encara no sap què votarà

Espadaler defensa el "model confederal" a nou mesos de la consulta

Unió encara no sap què votarà

Espadaler, a l'acte

El president d'Unió, Ramon Espadaler, en el discurs de cloenda del congrés extraordinari celebrat a Sitges (Garraf), ha afirmat que "volem votar", però no ha aclarit el sentit del vot. El congrés era només per aprovar una reforma dels Estatus, però a nou mesos del 9N Unió refreda, una mica més, el seu sobiranisme. En tot l'auditori de l'Hotel Melià Sitges no hi havia cap estelada. Tampoc cap senyera.

El que es perfila com a successor de Duran i Lleida ha manifestat que, "arribat el moment decidirem", però també ha deixat clar que Unió "defensa un model confederal" i tindrà en compte altres condicionants com la possibilitat de "romandre o no a la Unió Europea" i "la cohesió social que volem mantenir".

Espadaler, que ha definit UDC com "un partit nacionalista" -que no sobiranista-, ha afirmat que la consulta permetrà decidir entre "independència, model federal o confederal" en la mateixa línia que el líder d'ICV-EUiA, Joan Herrera, per cert.

Les paraules del també conseller d'Interior contrasten amb l'entusiasme que va mostrar Unió per la via sobiranista abans de les eleccions quan en algun míting, com el celebrat a l'Illa de Barcelona, el propi Duran va acabar amb un "Visca Catalunya Lliure".

Per compensar aquestes afirmacions ha assegurat, tanmateix, que "així no podem continuar" perquè "és indignant i humiliant defensar el model educatiu que té el català com a llengua vehicular" alhora que ha deixat clar també que "el millor per Catalunya és la continuïtat de la federació amb CDC".

El conseller ha manifestat també, respecte a la reforma dels estatuts, que "som un partit de govern que també vol dir governable" al mateix temps que ha advertit contra "la lenta i inexorable desaparició de Catalunya com a comunitat nacional".

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#16 BEJOTA, BCN, 24/02/2014 - 17:00

Mas fracassa de nou en el seu intent de seduir a la UE
Durant la inauguració de la reforma del complex modernista de l'Hospital Sant Pau, Mas ha tirat l'enèsima canya a un representant europeu. En aquest cas, el blanc de les seves demandes ha estat la vicepresidenta de la CE .

#15 Ricard, St. Sadurní, 24/02/2014 - 15:00

Jo sí que sé que no els votaré a les europees. Ho tinc ben clar.

#14 Carrasclet del Bages, Castellbell i el Vilar, 23/02/2014 - 18:15

Sí, defensa el model confederal, però també va afegir que per a una confederació cal l'acord de les dues parts... deixant a l'aire que si una de les parts, Espanya, no vol, com és el cas, a l'altra només li queda un camí, ja que la situació actual és insostenible.

#13 Ernest, Vilassar, 23/02/2014 - 12:46

Ah, ¿pero este año hay elecciones?

#12 Catalunya era independent, quan Espanya ni existia, 23/02/2014 - 01:20

http://www.youtube.com/watch?v=LxL04cOxuoU

http://clistenes.files.wordpress.com/2010/04/sacro-imperio-romano-germano1.jpg
http://www.elblogdesociales.com/wp-content/uploads/2010/07/europa1000.jpg

#12.1 BEJOTA, BCN, 24/02/2014 - 17:01

CAL QUE TORNIS A L'ESCOLA ,NOI.