Publicitat
Política · 19 d'Agost de 2013. 09:05h.

Unió es planteja trencar amb CDC

La formació de Duran trencaria la federació en cas d'eleccions plebiscitàries

Unió es planteja trencar amb CDC

Mas i Duran, en una imatge d'arxiu

La direcció d'Unió, i més concretament el nucli dur al voltant del seu líder, Josep Antoni Duran Lleida, s'està plantejant trencar amb Convergència, segons informa El Periódico. La divergència entre el dos socis de federació seria el pla sobiranista del Govern de la Generalitat si Mariano Rajoy no accepta la consulta.

El diari, que cita fonts de la cúpula d’UDC, exposa que si el president de la Generalitat, Artur Mas, planteja unes eleccions autonòmiques en clau plebiscitària, els democristians podrien decidir no presentar-se amb el seu soci actual.

"Estem bojos", es queixen a la cúpula d’Unió respecte al full de ruta cap a l’Estat català que està desenvolupant Mas. Segons les mateixes fonts, el diari explica que els democristians sostenen que serà impossible forjar una candidatura al costat de CDC si el programa electoral es basa en la independència. 

Tant és així que Unió ja han iniciat una seriosa reflexió respecte a com concórrer en solitari en unes eleccions plantejades com a pla B d’una consulta que, n’estan segurs, no se celebrarà l’any que ve. En realitat, no seria en solitari, sinó amb alguna plataforma o moviment. "Hi ha molta gent que truca a la nostra porta", asseguren les citades fonts. 

Publicitat
Publicitat

28 Comentaris

Publicitat
#20 Pere, El Prat de Llobregat, 19/08/2013 - 18:40

És el millor favor que li poden fer al Mas i a CDC. CDC guanyarà credibilitat, i UDC es fotrà una hòstia memorable que els posarà al seu lloc i els farà desaparèixer del mapa. Fora paràsits que s'amaguen darrera la bandera! DUI en 12 mesos!

#19 Gerard, Cadaqués, 19/08/2013 - 18:34

Ja ho haurien d'haver fet fa temps. Unió és un partit paràsit que viu a costa de Convergència i els perjudica.

Que es presentin sols, a veure qui els vota.

#18 Sergi, Gavà, 19/08/2013 - 16:57

és una cosa que porto esperant 20 anys. El dia següent d´aquest trencament, em farè membre del partit de Duran.

#18.1 I deixaràs el PP?, Gavà, 19/08/2013 - 18:35

Sergio, que tots ens coneixem... No teniu res més per fer, els regidors peperos?

#17 Marc, Berga, 19/08/2013 - 15:59

Junqueras es un crack; sense fotre res s'esta carregant CiU. Ja era hora. Ara que CdC es fusioni amb ERC, i ja tindrem un partit fort.

#15 Miquel, Manresa, 19/08/2013 - 15:36

Comença a arribar l' hora de definir-se; català o espanyol?.
I això és clar també va per en Duran.
Ep,... que si en Duran vol la doble nacionalitat cap problema, fins i tot si decideix només ser espanyol, cap problema pot quedar-se a Catalunya com a qualsevol ciutadà de la Unió Europea.