Publicitat
Política · 13 de Febrer de 2013. 16:56h.

Unió, esquitxada per segon cop

Pel presumpte desviament de fons d'una fundació

Unió, esquitxada per segon cop

Duran, al darrer consell nacional d'Unió

El fiscal de delictes econòmics, Francisco Bañeres, ha reclamat al jutjat d'instrucció número 21 de Barcelona que declari Unió Democràtica (UDC) responsable civil subsidiari a títol lucratiu pel presumpte desviament de fons a la Fundació Catalunya i Territori.

Aquest cas esclata un mes després d'una sentència judicial que confirma "aportacions directes" de la trama del cas Pallerols a Unió, i que no va acabar amb un judici pel pacte entre la fiscalia i els acusats.

El ministeri fiscal considera que en la trama financera, integrada per una trentena d'empreses de poca activitat al voltant del grup empresarial IMS i de la fundació propera als democristians, s'hauria fet càrrec de pagaments de serveis prestats a UDC a través de factures falses.

La formació liderada per Josep Antoni Duran i Lleida ha emès un comunicat en el qual ha assenyalat que "tal com vam manifestar en ocasió de la incoació de les diligencies penals, reiterem que la Fundació Catalunya i Territori no té cap vinculació orgànica amb Unió. És una fundació privada, té els seus patrons i el seu funcionament és independent".

"Així mateix, reiterem que tampoc no hem mantingut cap tracte amb IMS, ni amb els seus responsables", ha remarcat. També ha reblat que "en aquest procediment no hi ha cap càrrec d’Unió que estigui imputat".

El fiscal s'oposa a l'arxiu de la causa, tal com han plantejat alguns dels imputats, entre els quals hi figura Josep Boqué, exdirector general de Consum als anys 90, i demana la responsabilitat civil subsidiària d'UDC.

En aquest sentit, Unió podria respondre econòmicament pel desviament de 176.000 euros que corresponen a serveis prestats per un proveïdor de la formació democristiana a favor de la fundació i d'un grup empresarial vinculat als seus dos vocals.

Per a Bañeres, els recursos de la Fundació procedien de donacions de diverses entitats i persones, "cal pensar que guiades per impulsos altruistes amb la finalitat de contribuir a impulsar el sentiment de nació catalana i foment de la cultura i llengua catalanes", tal com declara el seu propi ideari.

Però el fiscal de delictes econòmics ha afegit que "van aterrar en una gran porció sense causa que ho justifiqui en mans d'unes empreses d'assessorament de dubtosa viabilitat".

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#4 Kropotkin, Vic, 13/02/2013 - 19:31

Vaya, que mala suerte que tienen los independentistas catalanes...

#4.1 Carme, Barcelona, 13/02/2013 - 21:13

Unió independentista? tu no llegeixes gaire eh? tu no saps que vol dir informarse be. Quina pena.

#4.2 santsenc, Vila de Sants, 14/02/2013 - 00:18

PP, PSOE-PSC, Unió son independdentistes?

#2 Tomppa, Sabadell, 13/02/2013 - 17:57

Independent fins quan es 100% d'unió clar ... suposo que allà no surt ni un duro cap a ICV o ERC o C o PSC ?

#1 Paco Ampurdan, Frontanyà St. James, 13/02/2013 - 17:07

Algú hauria d´explicar al Duran i Lleida que "fundació" no ve de "fondre". Renoi quin pollastre amb Unió. Sembla que la seva adicció és trepitjar continuament merda.