Política · 11 de Febrer de 2012. 15:40h.

Unió esquiva el sobiranisme en el seu proper congrés

Convocat a Sitges el 12 i 13 de maig amb el lema "Catalunya: Centralitat, humanisme i justícia social”

Unió esquiva el sobiranisme en el seu proper congrés

Duran, en una foto d'arxiu

El president del comitè de govern d’Unió, Josep A. Duran i Lleida, ha anunciat aquest matí la convocatòria del 25è congrés nacional del partit per al dissabte 12 i diumenge 13 de maig a Sitges, sota el lema ‘Catalunya: Centralitat, humanisme i justícia social'. Duran ha explicat que “volem deixar molt clar quina és la nostra prioritat i quins son els instruments, els actius polítics que creiem des d’Unió que hem de reforçar per donar resposta als reptes d’avui de la nostra societat”.
 
El líder d'Unió ha assegurat que “han estat moltes les intervencions en el consell nacional que han posat èmfasi en la situació social que viuen molts sectors de la nostra població. I moltes intervencions que l'han posat en la pobresa cada cop més creixent que hi ha al nostre país. Un partit com Unió no pot ser ni és insensible a aquesta realitat. I per tant, l’accentuació de l’humanisme, de les persones i de la justícia social vol ser com a lema d’aquest congrés un reflex de la nostra preocupació i de la resposta que l'hi volem donar”.
 
La proposta de data i de lema central del proper congrés d’Unió ha estat aprovada per 209 a favor, 5 en contra i 6 abstencions. I per assentiment s’ha aprovat que la presidenta del congrés sigui Núria de Gispert, i l’acompanyaran en la presidència, Manel Plana (senador per la circumscripció de Lleida) i Isabel Muradas (regidora de Girona). Aquesta presidència tindrà un secretariat que l’assistirà i estarà compost per Mingo Ortiz (Barcelona ciutat), Núria Aymerich (Barcelona comarques), Joaquim Calatayud  (Tarragona), Milagros Fernández (Terres d’Ebre) i Joan Codina (Barcelona ciutat). També s’ha designat com a assessor jurídic del congrés Joan Cañada (actual director general de l’adminstració local i advocat).
 
A més, ha afirmat que “s’ha decidit preparar una única ponència al congrés, que no vol dir que no englobi aspectes polítics, socials o econòmics. Portarà el mateix títol que el lema del congrés ‘Catalunya: centralitat, humanisme i justícia social” i els ponents seran Marta Llorens (diputada i portaveu d’Unió), Sònia Recasens (tinent alcalde de l’ajuntament de Barcelona), Ramon Espadaler (portaveu adjunt de CiU al Parlament i president del consell nacional d’Unió), Antoni Castellà (actual secretari d’Universitats) i Manuel Silva (vicepresident de coordinació parlamentària d’Unió). Prepararan la ponència, que serà debatuda a nivell territorial i després al congrés”.
 
El congrés es convoca per compromissaris, amb un ràtio d’un compromissari per cada 12 afiliats que estiguin al corrent de pagament. Hi haurà un total de 1150 compromissaris. S’ha aprovat també, amb 219 vots i una abstenció, el reglament d’ordre intern congrés.

Publicitat
Publicitat

25 Comentaris

Publicitat
#19 Pere, tarrega, 13/02/2012 - 22:29

El lema d'Unió hauria d'ésser: "La jubilació és una obligació". Ja n'hi ha prou de Duran, Sanchez Llibre, Tarruella, Padilla, Ortega, Llorens, etc... No cal que us feu fotos, presenteu les de la 1º vegada que us vau presentar el segle passat.

#18 JOAN E., Barcelona, 13/02/2012 - 16:48

JUSTICIA SOCIAL. QUINS COLLOS

#17 Josep, Barcelona, 13/02/2012 - 03:11

Els qui reivindiquem la memòria de Carrasco, ens manifestarem davant del congrés.

#16 SISET , El Gironés, 12/02/2012 - 19:59

Èxit d'assistència a la presentació de la Assemblea Nacional Catalana a Girona, avui 12- 02- 2012, A les dotze de mitgdia. Si aquest d'Unió no volen el sobiranisme, la societat civil si que la desitja,més de 1.600 persones cantant IN-INDE INDEPENDÈNCIA, JA !

#15 cesc, BCN, 12/02/2012 - 17:27

Duran: ¿queda encara algun afiliat de unió per enxufar a la Generalitat? Això en comptes del govern dels millors sembla el govern dels que tenen el carnet del partit amb més antiguitat.