Publicitat
Política · 30 d'Agost de 2014. 12:46h.

Unió exclou la independència si quedem fora d’Europa

Espadaler adverteix contra els nous “populismes”

Unió exclou la independència si quedem fora d’Europa

Imatge del consell nacional

El nou secretari general de CiU, Ramon Espadaler, ha deixat clar una de les línies vermelles d’Unió en el procés sobiranista en el seu primer discurs davant el consell nacional de la federació. Espadaler, en un moment de la seva intervenció, ha recordat que “la nostra transició nacional cap a un estat propi passa necessàriament per continaur formant part d’Europa”. Atès els pocs suports que ha rebut el procés de la UE -el darrer rebuig ha estat d’Angela Merkel- sembla que UDC exclogui la independència.

El també conseller d’Interior ha fet una defensa de CiU com a pal de paller en un moment “rellevant, complex i transcendent” perquè, en la seva opinió, “és un projecte polític de llarg recorregut que ha contributït al disseny de la Catalunya d’avui”. També ha augurat que la federació pot “continuar liderant la transformació d’aquest país”, però ha criticat els nous “populismes” maglrat que ha admès que “potser omplin alguns escons al Parlament o bancades municipales”.

Ramon Espadaler ha recordat, d’altra banda, que “la manca d’ocupació és la primera priotitat del Govern de la Generalitat” i ha criticat els “atacs ignominiosos” a la llengua i la cultura catalana alhora que ha acusat al Govern central de “miop i insensible” per anunciar ja que recorrerà la llei de consultes.

Publicitat
Publicitat

34 Comentaris

Publicitat
#20 pep, manresa, 31/08/2014 - 11:10

Això és absurd, suposant que d'entrada quedèssim fora de la UE no en tinc cap mena de dubte que dintre de ben poc ens demanarien que hi tornéssim a entrar, llavors s'haurien de sospesar pros i contres
El què no podem fer és renunciar a la nostra llibertat per aquesta fotesa, quins pebrots

#19 pep, manresa, 31/08/2014 - 11:05

El Sr. Espadaler que és dels pocs d'Unió que fins ara no em queia malament, s'equivoca de mig a mig, és impossible que ningú ens tregui d'Europa a menys que amb una serra i una grua gegants ens arrenquin i ens posin al mig de l'Atlàntic, una altra cosa és la UE, però Suïssa i Noruega no es queixen

#19.1 Pepet, Sabadell, 31/08/2014 - 13:24

pep, et recomano que t'informis be de la situaciò econòmica de Suïsa i Noruega i ho comparis amb una Catalunya independent; a veure si disposariem dels mateixos recursos. De parlar per parlar tots en sabem.

#18 mmm, sant cugat, 31/08/2014 - 11:00

Estar fora d,Europa no es la fi del mon (potser es millor ),pero estar dintre de Espanya es la fi de Catalunya.
Si Carrasco i Formiguera tornes faria corra tota aquesta colla de botiflers a patadas.
Sr Espadaler com a catala, la seva constituçio tindria que ser la de 1714.

#17 Frances, Reus, 31/08/2014 - 10:43

El Sr. Duran, unionista espanyol, no fa més que repetir i repetir el que diuen altres. Quina por té de perdre els seus privilegis i contactes. En Carrasco i Formiguera abominaría d'ell.

#16 Sergi , Badalona, 31/08/2014 - 07:59

Per tal de saber si ens quedem o no a Europa, primer cal ser independents. No entenc a què jugen aquests cristians dels nassos.