Publicitat

Els social-cristians aproven presentar-se sols a les eleccions per primer cop des del 1934

Unió fa el pas

Una imatge d'Espadaler i Pelegrí

El consell nacional d’Unió, el màxim òrgan entre congressos, ha aprovat posar tota la carn a la graella i presentar-se sola a les properes eleccions al Parlament del 27 de setembre. El propi secretari general, Ramon Espadaler, ha reconegut que UDC no concorria amb les seves pròpies sigles des del 1934.

La proposta de la direcció ha estat avalada per un 69,2% després de vuit hores de debat: ha començat a les deu en un hotel de L'Hospitalet i s’ha perllongat, sense interrupció, fins a les sis de la tarda.

Espadaler s’ha mostrat convençut que hi ha espai per a Unió perquè hi ha “nacionalistes que, per les raons que siguin, es veuen distants del procés” encara que ha reconegut que el partit té “molt espai i poc temps” atès que falten només tres mesos per a la convocatòria electoral. “Ens neguem -ha insistit- a que ens posin entre els blancs i els negres”.

També ha remarcat que “tenim el coratge, en els temps que corren, de ser moderats” i ha llançat la primer indirecta a CDC: “No es una candidatura de país, sinó per al país”, perquè, en la seva opinió, “existeix un electorat moderat”.

La formació, en tot cas, no té encara cap de llista i el propi Espadaler ha defugit contestar si ho seria ell perquè s’haurà d’escollir “en els propers dies”. “Jo estic a disposició del nou partit”, ha contestat davant la insistència dels periodistes.

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#16 per, lleida, 21/06/2015 - 18:32

Un partit petit , que anat decreixen al llarg dels anys,
que sempre s'ha recolzat a CDC, que ara s'ha partit per al mitg, està destinat al fracàs

#15 Manolo, Barcelona, 21/06/2015 - 13:31

Que cuenten con mi voto

#14 Iñigo, Salou, 21/06/2015 - 12:12

Pobre Pepe, dejará de ser Josep Antoni, volverá a ser aragonés, sabra que aquí a los adversarios se les llama traidores, se les envía la jauría mediatica subvencionada a su caceria, la muerte civil es lo que le espera y se lo merece, como la Chacón se ha caido tarde del caballo y ahora son victimas

#13 jordic, bcn, 21/06/2015 - 10:28

Es guanya quan es vota propostes sense ambigüitat. Cal sortir de la Catalunya i saber qui vol gestionar la misèria autonòmica i qui un estat independent per construir una societat democràtica justa i equilibrada.
http://jordicolomines.blogspot.com.es/2015/06/27s-el-gris-sha-acabat.html


#12 Francesc, Gavà , 21/06/2015 - 10:01

Unió representa ara per a mí l´autèntic catalanisme no-independentista. Crec que treuràn millors resultats del que la gent es pensa.