El partit deixa clar que el 9N "serà legal o no serà"

Unió hi torna

Font, amb Espadaler, Pelegrí i Ortega, en una foto d'arxiu

El vicesecretari general d'Unió, Antoni Font, ha dit que la consulta del 9N "serà legal o no serà, perquè la seva legalitat és la millor garantia de fer les coses bé i del respecte internacional". 

"El dictamen del Consell de Garanties Estatutàries demostra que l'elaboració de la llei de consultes i el seu contingut s'ajusten a la legalitat. Per tant, amb aquesta llei, la consulta està emparada en la legalitat i és plenament constitucional. L'Estat podrà oposar-se a la llei, però li costarà molt trobar un sol àpex d'inconstitucionalitat", ha subratllat Font, en declaracions a Efe.

"Si el PP no respecta aquesta legalitat emparada pel Parlament, justament perquè és catalana, farà el mateix que els que des de Catalunya demanen saltar-se la legalitat. Em sorprèn que des de Catalunya es facin declaracions d'saltar-se aquesta legalitat quan la legalitat empara nostres drets. aquest no és el camí ", ha apuntat. 

Font, en aquest sentit, s'ha preguntat: "Què passaria si amb els mateixos arguments dels contraris al dret a decidir promoguessin saltar-se la legalitat catalana? Quin és el límit? Què cal respectar i què no? Així no es construeix el model de societat que els catalans volem per a Catalunya ". 

Finalment ha apuntat, que "Duran ja va alertar Rajoy que si no dialogava i continuava donant l'esquena al fet català es podria trobar amb una declaració unilateral d'independència. Des d'Unió subratllem que la consulta s'ha de fer i ha de ser legal. "No entenem ni contemplem una declaració unilateral. I tampoc farem res perquè Catalunya quedi fora de la UE ", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

38 Comentaris

Publicitat
#27 Pope, BCN, 25/08/2014 - 20:14

Unió i Convergència s'han de separar; no s'entenen.
El President Mas va de veritat a la consulta. Unió no.
Amb tot això el beneficiat serà ERC amb un increment considerable de vots.

#26 EnManel de Sant Antoni, SANT ANTONI - COSTA BRAVA - CATALUNYA., 25/08/2014 - 12:59

Deia el Mahatma Gandhi: ´´Si una llei es injusta, no cal respectar-la´´. I qualsevol llei que impedeixi votar i que el poble manifesti la seva voluntat es una llei injusta i antidemocràtica.

#24 Miquel Soler, Girona, 25/08/2014 - 12:20

Uiii! La legalitat espanyola! Doncs, vés per on, resulta que la "legalitat espanyola" no hi val gens a Catalunya. La legalitat espanyola es sustenta en el Decret de Nova Planta, que va suprimir les constitucions catalanes. I el Decret de Nova Planta és il·legal, perquè el rei no estava (...)

#22 david, pamplona, 25/08/2014 - 08:35

jo no sé si no se n'adónen de la contradicció dels seus arguments; ténen algun dubte que el TC tombarà la llei de consultes catalana? I per altra banda diuen que no poden tombarla perquè és perfectament legal. Espanya de TC absolutament interessat políticament mai permetrà res que tingui a veure...

#20 ALVAR TriBorn Catatonic, Bcn Españolaza, 24/08/2014 - 23:31

A sabiendas de que no se hará... Pueden parar el teatreo de una vez y ponerse a governar?

#20.1 Jesús, Murcia, 25/08/2014 - 09:41

Para empezar, el goBierno catalán goBierna. Otra cosa es que no te guste una de sus líneas de actuación y descalifiques así. En segundo lugar, si la consulta no se hace finalmente que no sea porque uno mismo de reprime, si es el caso, que lo reprima el goBierno español. Y luego la DUI, claro.