Publicitat
Política · 14 d'Octubre de 2013. 14:30h.

Unió ignora els desitjos de CDC d'anar amb ERC a les europees

Pelegrí diu que "no ha rebut cap proposta formal" de CDC per crear una candidatura unitària

Unió ignora els desitjos de CDC d'anar amb ERC a les europees

Un moment del Comitè de Govern d'Unió

Unió no s'ha posicionat sobre la possibilitat de fer una candidatura unitària entre les formacions que defensen el dret a decidir de cara a les eleccions europees. "No ha rebut cap proposta formal" de CDC per crear una candidatura unitària.

El secretari general d'Unió, Josep Maria Pelegrí, ha manifestat que "no ha rebut cap proposta formal ni cap conversa amb Convergència. No li puc contestar res més". Posteriorment, davant la insistència dels periodistes, ha afegit que "no li correspon a Unió obrir un debat públic sobre coses que no se li han plantejat".

D'altra banda, ha manifestat que "no tenim com a objectiu garantir la unitat d'Espanya" i s'ha posicionat a favor de la consulta perquè "seguim defensant el dret a l'autodeterminació". 

Tot i això, Pelegrí ha utilitzat les dades de les enquestes del CEO i La Vanguardia per destacar que "hi ha una majoria que aposta per la consulta, però hi ha un gruix que no s'identifica amb cap de les vies que s'han plantejat".

Finalment, ha sortit en defensa de la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, davant les crítiques de PP i Ciutadans per la seva actuació durant el ple de la setmana passada. 

Pelegrí ha acusat les dues formacions d'estar "generant un procés de tensió excessiva al Parlament i, per tant, en la societat" i ha dit que "aquest clima de tensió extrema no és acceptable".

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#6 valeri torres, bna, 14/10/2013 - 21:05

Seria molt convenient que a les properes eleccions eu ropees CDC es desmarques d'UCD; prodriem comprobar els vots que treuen aquets UDC, i podriem comprobar el mal inmens que h fet el Duran Lleida a la federacio de CiU, i a la causa catatana. CDC amb ERC i tots els altres que s'hi vulguin afegir.

#5 xavier, barcelona, 14/10/2013 - 18:10

Serà molt trist per els de cdc comprobar que la motxila de udc a sigut una carrega totalement presindible i un perjudici.
Si sou de la tercera via, feu les vostres manifestacions i els vostres referendums.
Altrement esteu manipulant i posant obstacles.

#4 joan, manresa, 14/10/2013 - 17:38

El Casal,17,35 h.--Sí,axó u solen fer molt be els Srs.d'Unió,"IGNORAR".Mirin no siguin rémoras i axequin el vol,per el seu be i el del País.Catalunya está cambiant,ya no som a la transcissió.Els partits cambien i cambiarán,l'electorat tambe.CDC tambe cambiará,com cambiará ERC.Srs. d'Unió,al cambi

#3 David, Cambrils, 14/10/2013 - 17:31

No sé a què espera CDC per donar-se compte que la federació se'n va en orris i se'ls emportarà pel davant si no trenquen amb els d'Unió d'una vegada per totes.

#2 spanish, Madrdi, 14/10/2013 - 16:17

ERC ja ha dit que no, aqui es demostra que l´independentisme li pot mes els personalismes que Catalunya