Publicitat
Política · 1 de Setembre de 2014. 10:54h.

Unió no veu una llista conjunta amb ERC

Espadaler defensa la llibertat de vot a UDC el 9N

Unió no veu una llista conjunta amb ERC

Espadaler, entre Mas i Duran, al consell nacional de CiU

El nou secretari general de CiU en substitució de Josep Antoni Duran i conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha indicat que no està sobre la taula plantejar un govern de concentració, i no ha volgut afegir res sobre l'entrada d'ERC al Govern, i ha apuntat que si es convoquessin unes eleccions plebiscitàries, no veuria concórrer en una llista unitària CiU- ERC, tot i que ha puntualitzat que són decisions "que cal prendre en els òrgans de cada partit i de la federació". 

Espadaler, en una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, ha assegurat que, davant la consulta, el seu partit contempla donar llibertat de vot a la segona pregunta, ja que tenen clar que la primera resposta és un 'sí'. 

"La primera resposta és un 'sí' perquè així no podem continuar. A la segona pregunta, contemplo deixar a criteri de cadascun dels militants i votants de CiU", ha dit tot i que ha puntualitzat que la decisió la prendran en el consell nacional i territorials un cop la consulta estigui convocada. 

Espadaler ha indicat que no està sobre la taula plantejar un govern de concentració, i no ha volgut afegir res sobre l'entrada d'ERC al Govern, i ha indicat que si es convoquessin unes eleccions plebiscitàries, no veuria concórrer en una llista unitària CiU- ERC, tot i que ha puntualitzat que són decisions "que cal prendre en els òrgans de cada partit i de la federació". 

Finalment, ha afirmat que en cas que no es pugui celebrar la consulta sobre la independència de Catalunya, no veu UDC "proclamant una declaració unilateral d'independència".

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#10 ambaixadorCAT, UK, 02/09/2014 - 11:52

el que unió vegi o dixi de veure és irrellevant. Segurament arribarà el punt on caldrà fer una llista conjunta CIU ERC o CDC ERC. Els que quedaran fora, en tot cas, serien unió en cas que no posin seny.

#8 Ramon, Salt, 01/09/2014 - 13:12

Espero no veure-ho mai. Aquests d'UDC són quatre gats que només estan en política per emplenar-se les butxaques. CiU no tindrà mai el meu vot mentre CDC vagi amb aquesta colla de peperos disfressats de pubilles i hereus.

#8.1 Neferu, Barcelona, 01/09/2014 - 19:06

Pues Ramón: Entre Pinto y Valdemoros, no te arriendo las ganancias.

#7 Jordi, Barcelona, 01/09/2014 - 13:02

No hi ha llista conjunta per que en
JUNQUERES NO VOL,
no s'ha de ser mol llest,
en cara no hos heu adonat que qui
DECIDEIX ES EN JUNQUERES?

#6 Albert, Cat, 01/09/2014 - 12:39

Jo tampoc. Aquests d'Unió són la dreta-dreta.

#5 CArlos, CAStellterçol, 01/09/2014 - 11:57

Gràcies Sr. Conseller General per donar-nos la llibertat de votar el que cadacú vulgui: NOMES FALTARIA!!!. No es pot posar per damunt de la gent d'aquesta manera i anar donant permisos de llibertat de vot. Per dir això ningú et necessita! Una mica incompetet si que ho és!!