Publicitat
Política · 9 de Març de 2009. 13:57h.

Unió rebutja la independència

Pelegrí recorda que aquest objectiu no està "entre els compromisos de CiU"

Unió rebutja la independència

Artur Mas i Josep Antoni Duran i Lleida, en una imatge d'arxiu

El secretari general d'Unió, Josep Maria Pelegrí, ha assegurat que la independdència no figura entre "els compromisos de CiU". Sobre la manifestació dels 10 mil a Brusel·les, el dirigent d'Unió ha volgut mostrar el "profund i total respecte als organitzadors". Sobre la participació de CDC a la mateixa, ha remarcat que "respectem les persones que hi han volgut anar".

Tot i això, ha recordat que "entre els compromisos de CiU no hi ha la independència". També ha manifestat que "no tinc res a dir" sobre les crítiques del conseller nacional de CDC, Alfons López Tena, i s'ha limitat a apuntar que "els ciutadans de Catalunya ja saben la vàlua del senyor Duran". Les afirmacions de Pelegrí, a pregunta d'e-notícies, es produeixen després de la participacio de dirigents de CDC en la manifetació a Brussel·les a favor d'un "estat propi".

D'altra banda, ha manifestat en roda de premsa que el resultat del primer any del Govern Zapatero és "un projecte polític fracassat". En aquest sentit, ha denunciat l'"escola Zapatero: gran política de gestos, de somriures, de paraules, de promeses no acomplides, una escola que no és de fiar i que ensenya a maltractar Catalunya". "Chacón és una alumna avantatjada d'aquesta escola Zapatero, que han aconseguit Chacón i els seus 25 diputats per Catalunya? no serveixen perquè Catalunya guanyi res", ha afegit en aquest sentit.

A criteri d'Unió, "frustració i engany és la sensació que té Catalunya", i és per aquest motiu que ha apuntat que "no volem alimentar l'esperança de la continuïtat de Zapatero". Pelegrí ha subratllat que "l'atur i la crisi són les dues principals preocupacions d'Unió". "Les mesures econòmiques de l'Estat o no s'han pres o han estat absolutament ineficaces", ha considerat.

Pelegrí també ha lamentat la "desorientació en la ciutadania", i en aquest sentit ha posat com a exemple la "Llei d'Educació, entenem que el tripartit no pot oferir consens perquè dins del Govern no hi ha consens". "És ridícul que el Govern hagi presentat esmenes per separat, això demostra que el pacte del tripartit és de poder, no per governar", ha explicat. "És penós que el Govern es dediqui només a acceptar les ordres que vingudes de Madrid", ha lamentat.

El dirigent d'Unió ha recordat que "CiU no té cap obligació de donar suport Zapatero" i ha assegurat que el president de l'Executiu espanyol "no ha estat bo per Catalunya". "Ell tenia els suports i ell els ha perdut", ha apuntat en aquest sentit.

Pelegrí també ha advertit que "quan PP i PSOE han vist que eren majoria no han tingut problemes per a fer un pacte. Hem d'estar amatents". "Si hi hagués un moment de necessitat no tindran problemes a fer un pacte contra Catalunya". 

Publicitat
Publicitat

29 Comentaris

Publicitat
#29 Hug, Begur, 10/03/2009 - 18:02

Mas, ho tens molt cru. Us queda oposicio per a rato. I encara voleu el suport de ERC? aneu a l esglsia a demanar support

#28 ramon, barcelona-c, 10/03/2009 - 17:20

Unió te tot el dret a no ser independentista pero per respecta al votans te l'obligació de dir quin projecte te per CAT en una Espanya que no accepta ser plurinacional ,ens asfixia economicament,marginats,etc.Dubtós estat de dret. Quin es el pla?

#27 Hug, Begur, 10/03/2009 - 13:29

On es la noticia? Aixo sembla la "operacio Genil"

#26 Ben, Reus, 10/03/2009 - 13:23

En canvi no rebutja que el seu líder, in secula seculorum, amen, sigui un "bon vivant". Bona teca, bones esquiades, ben bronzejat, ben vestit, i ben f....t. En definitiva, un pobre "màrtir" al servei de Catalunya.

#25 Manel, Tarragona, 10/03/2009 - 12:21

Em sembla magnífic. Ara només cal que truqueu a les portes del PP i foteu el camp. I CDC pujarà com l'escuma, les properes eleccions.Som-hi!