Publicitat
Política · 11 de Setembre de 2015. 15:08h.

Unió recorda el 6 d’octubre

Duran afirma que només va portar “tragèdia i frustració”

Unió recorda el 6 d’octubre

Una imatge de l'ofrena floral d'Unió a Rafael Casanova

El líder d’Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, en la seva carta setmanal, admet que “com que Unió no vol continuar amb l'actual tracte a Catalunya, ha de tenir una proposta. I la té. I l'anirem desgranant: una disposició addicional a la Constitució que reconegui la nostra identitat i aporti les bases d'entesa per a les properes dècades”.

“Hi ha qui diu que el diàleg ha fracassat. És cert. Els darrers anys no n'hi ha hagut, o no ha quallat. Però és que alguna vegada Catalunya ha sortit més ben parada de la unilateralitat quan ha prescindit del diàleg? Recordeu el 1931 i les proclamacions a banda i banda de la plaça de Sant Jaume el 31? I el 34 un 6 d'octubre? I després del 36? Se’n varen sortir? No: tragèdia i frustració. Just el que no vull ara per a Catalunya!”, remarca.

Duran assenyala que “hi ha qui creu que la independència és la solució. Així ho planteja Junts pel Si o la CUP. Fins i tot, hi ha qui sense ser independentista creu que cal donar-hi suport, que és tant com  anar a negociar amb una posició de força. Qui ja saben que no serem independents, però que cal posicionar-s'hi a favor perquè està de moda”.

“És el corrent dominant. És el que ens transmeten cada dia des d’uns quants mitjans com el manual d'un bon patriota. La resta som una colla d’ingenus o de botiflers, o d'ambdues coses alhora. En tot cas, no som prou bons catalans. Doncs en discrepo. Els que realment volen i creuen que la independència és possible han de saber que no es pot construir sobre una base social feble. Es necessita una base molt àmplia i no hi és”, adverteix.

Duran, en una imatge d'arxiu

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#9 Manel, Torredembarra, 13/09/2015 - 12:39

Durán (aragonès) vol fer de Cambó, sense l'altura política del líder de la Lliga. Més val que calli.

#8 Carlos Gomez, Bcn, 12/09/2015 - 22:28

Ara venen de la mariscada setmanal i van a ferse la foto per veure si cau alguna cosa mes.
Amb 4.000 militants, 2800 colocats a la administracio publica, s´han fet pasar pel PC Xines durant 35 anys.
Mereixen una Creu de Sant Jordi colectiva de oro i diamantes amb distintius.
Ole sus guevos.

#7 BITO, marina de la selva, 12/09/2015 - 22:07

AIXO ES LUNIC QUE SEVEU VENDRE PO COM ELS VOSTRES SOCIS DEL PP
PER UN DEMOCRETA CEISTIA RECORDAR EL 6 D'OCTUBRE VOL DIR QUE JA NO TE AQUESTA IDIOLOGUIA

#6 pepe, andorra, 12/09/2015 - 12:46

6 de octubre?, joer estos ya parecen mis compinches judios, q van con el calendario avanzao.

#5 Rocacorba, Girona /Cat/, 12/09/2015 - 07:04

El sr. Duràn Lèrida, sap que s'ha acabat el bróquil.I tal com va dir un parlamentari catalá, de la feina que ell ha fet a Madrit, a favor de CATALUNYA, si no hi hagués estat, no s'haguès notat. Ens ha fotut els cales i la cartera. José Antonio Durán Lérida, s'hacabat. A traballar.