Publicitat
Política · 20 de Setembre de 2012. 23:25h.

Unió també llisca cap el sobiranisme

Ortega i Espadaler recorden que Carrasco i Formiguera ja lluitava pel "dret dels catalans a la llibertat"

Unió també llisca cap el sobiranisme

Imatge de l'acte del lliurament del guardó

La vicepresidenta del Govern i vicepresidenta de Relacions Institucionals d'Unió, Joana Ortega i el president del Consell Nacional del partit, Ramon Espadaler, han recordat que Manuel Carrasco i Formiguera ja defensava "el dret a decidir dels pobles".

En l'acte de lliurament de la medalla Carrasco i Formiguera a Andrea Riccardi, fundador de la comunitat de Sant’Egidio, han afirmat que "Unió Democràtica de Catalunya és un partit polític fundat l’any 1931, ara fa 81 anys, amb un ideari humanista i demòcrata-cristià des del primer dia, sempre al servei de les persones, de la justícia, de la fraternitat, de la pau i de Catalunya. Hem patit persecució. Vam estar prohibits i perseguits sota el franquisme, però sempre hem lluitat per recuperar la democràcia, per construir la pau."

"Manuel Carrasco va defensar la llibertat religiosa i de poder expressar les seves creences en uns moments en què es deia que Espanya havia deixat de ser catòlica”", han afegit abans de dir que "també va defensar, com ningú, el dret de Catalunya a veure reconeguda la seva sobirania espiritual i el dret dels catalans a la llibertat. Avui Catalunya ho segueix reclamant." I han subratllat que "els pobles tenen dret a decidir el seu futur."

Des d’Unió s’ha afegit que "cada any, des del 1998, Unió Democràtica atorga aquesta medalla que porta el seu nom a persones que s’han distingit de manera excepcional en la defensa de l’humanisme, de la convivència, de la democràcia i de la pau. Han estat guardonats fins ara, entre d’altres, figures com Ibrahim Rugova, Vaclav Havel, o la Fundació Vicent Ferrer".

"També ho han estat persones senzilles, com Sor Genoveva, una incansable i pràcticament anònima lluitadora pels més febles i pobres. I també, en aquest moment, voldria tenir un record per un altre dels nostres guardonats, el cubà i lluitador per la pau Oswaldo Payá, recentment traspassat en unes circumstàncies estranyes i que cal aclarir."

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#2 víctor, bcn, 21/09/2012 - 08:44

Nosaltres ja recordem per què lluitava Carrasco i Formiguera. Els que sembla que ho tenen ben oblidat són ells i en Duran.

#2.1 Mohammed Abdullah, Ceuta (España), 21/09/2012 - 12:02

Pues fíjese que ahora no hace falta ni pegar tiros a nadie ni siquiera "luchar" contra nadie (por mucho que les guste la dialectica belicista) basta con que sean ustedes civilizados y se dejen de bodeviles unilateralistas y se pueda hacer una transición ordenada de la LEY a la LEY, a ver si se puede

#1 Mohammed Abdullah, Ceuta (España), 20/09/2012 - 23:47

Esto de defender el secesionismo en el salon de casa mientras nos echabamos unas risas igual estaba bien hace unos años pero a dia de hoy y con la que esta cayendo o se pone uno a ello o mejor dejamos la opereta para otra ocasion que con el sainete de Mas ya hemos tenido bastante